Ex-bondscoach Waseige strooit met lof voor ‘straatvechter’: “Hij is impeccable”

Ex-bondscoach Waseige strooit met lof voor ‘straatvechter’: “Hij is impeccable”
Dinsdag 15 mei 2018 - 14:08   I  

Ricardo Sa Pinto staat onder druk bij Standard ondanks de goede prestaties die hij met de Rouches heeft geleverd. Michel Preud’homme staat aan de deur te kloppen en de Portugees voelt de bui al hangen. Robert Waseige is echter groot voorstander van Sa Pinto.

“Ik zag hem in het begin van het seizoen op de jaarlijkse businessmeeting van Standard. Ik wou hem niet storen. Maar plots zag hij me staan en kwam hij naar mij toe. Ricardo was enthousiast en gaf mij een knuffel - zoals hij nu met zijn spelers doet", laat Waseige weten aan Het Laatste Nieuws.

Waseige kende Sa Pinto nog van zijn zijn periode als trainer van Sporting Lissabon. "Ik vond hem indrukwekkend. Een échte winnaar. (lacht) Pas op: hij kon ook zagen, hoor. Zeker als het niet ging zoals hij het wou. Maar dat aanvaard je als coach. Hij nam het voortouw in de vestiaire, tijdens de trainingen en tijdens de matchen.”

“Een trainer hoopt altijd dat er een paar spelers zoals Ricardo in zijn kern zitten. Iedereen keek naar hem op. Hij speelde voor de Portugese nationale ploeg, hij was een grote naam. Op het veld een echte leider, ernaast een charmante kerel. Iedereen hield van hem - ook de socio's."

Straatvechter

“Iedereen zet hem neer als een straatvechter, maar hij gaat gewoon tot het uiterste om te winnen. Natuurlijk overdreef hij soms. Die discussies waren niet altijd nodig. En toch: ik vond dat hij op bepaalde momenten werd geprovoceerd. Er werd van hem een typetje gemaakt dat niet aanvaard werd, ook al gaf hij de tegenstanders soms een stok om te slaan”, gaat Waseige verder.

“Nu is hij gekalmeerd. Vanwaar die ommezwaai? (lacht) Ik ben geen psycholoog, hé. Ach, ik vind hem 'impeccable' als trainer - onberispelijk. Hij staat dicht bij zijn spelers en vooral: hij heeft de groep goed in de hand. Ricardo heeft er één familie van gemaakt. Daar doe ik mijn hoed voor af."

Poll: Standard moet Sa Pinto behouden?

TAGS  I  Waseige  I  Sa Pinto  I  Standard

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022