'Anderlecht gooit deze speler uit 'Weiler-tijdperk' eruit'

'Anderlecht gooit deze speler uit 'Weiler-tijdperk' eruit'
Dinsdag 15 mei 2018 - 17:14   I  

RSC Anderlecht beleefde niet meteen een vlekkeloos seizoen. Volgend seizoen moét het beter en de kans is groot dat het spelersmateriaal van Hein Vanhaezebrouck er dan helemaal anders zal uitzien. Nieuwe spelers zullen komen, anderen zullen verkocht worden. Eén van de spelers die andere oorden mag opzoeken, is Alexandru Chipciu.

De Roemeense flankspeler is aan zijn tweede seizoen bij Anderlecht bezig. Paars-wit plukte de speler in de zomer van 2016 nog voor 3 miljoen euro weg bij Steaua Boekarest en in het kampioenenjaar vertolkte Chipciu best nog een belangrijke rol in het elftal van René Weiler. De Zwitserse oefenmeester was fan van Chipciu, maar dat geldt niet voor Vanhaezebrouck.

Onder de nieuwe trainer kreeg de 28-jarige Chipciu nog nauwelijks speelminuten. Dat blijkt ook uit de statistieken van de speler: Chipciu verscheen dit seizoen amper tien keer aan de aftrap in de Jupiler Pro League, vorig jaar verzamelde hij nog 31 basisplaatsen. Zijn tijd bij Anderlecht zit er dan ook op. Het Nieuwsblad meldt dat het paars-witte bestuur in de komende weken een oplossing (een definitieve transfer, nvdr.) zal zoeken voor Chipciu.

Poll: Is Chipciu overbodig bij Anderlecht?

TAGS  I  Chipciu  I  Anderlecht  I  Vanhaezebrouck  I  Weiler  I  Steaua Boekarest

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024