Na Limbombe, Diaby en Denswil ook deze speler weg bij Club? '15 miljoen'

Na Limbombe, Diaby en Denswil ook deze speler weg bij Club? '15 miljoen'
Dinsdag 15 mei 2018 - 17:28   I  

Club Brugge pakte afgelopen weekend de vijftiende landstitel in zijn bestaan, maar al het succes heeft ook een negatief effect. Zo zijn de basisspelers van de kersverse landskampioen wel érg in trek op de Europese markt. Na Anthony Limbombe, Stefano Denswil en Abdoulay Diaby trekt nu ook Marvelous Nakamba steeds meer aandacht naar zich toe.

Club Brugge pikte Nakamba vorige zomer op bij de Nederlandse subtopper Vitesse. Weinig mensen kenden de defensieve middenvelder, maar Nakamba ontpopte zich vrijwel onmiddellijk tot een vaste waarde in het elftal van Ivan Leko. Eventjes slaagde huurling Jordy Clasie - niet de minste natuurlijk - erin om Nakamba naar de bank te verdrijven, maar de stofzuiger heroverde zijn plaats in de ploeg en haalde in play-off 1 opnieuw zijn allerbeste niveau.

Bij blauw-zwart willen Nakamba maar wat graag nog een seizoen langer in het Jan Breydelstadion houden, maar dat wordt niet eenvoudig. Zimbabwaanse media melden immers dat het Italiaanse Fiorentina en het Duitse Schalke 04 nadrukkelijk naar de diensten van de middenvelder hengelen. Bij Fiorentina zou Nakamba zelfs zomertarget nummer één zijn.

Eén probleem: de Italianen betwijfelen of ze kunnen voldoen aan de vraagprijs van Club Brugge. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zouden een prijskaartje van 15 miljoen euro rond de hals van Nakamba gehangen hebben. Een afschrikmiddel om Nakamba toch maar in België te houden?

Poll: Zal Nakamba volgend seizoen nog bij Club Brugge spelen?

TAGS  I  Nakamba  I  Club Brugge  I  Limbombe  I  Diaby  I  Denswil  I  Fiorentina  I  Schalke 04

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024