Deze speler heeft Anderlecht onthoofd: "Onvrede op het veld"

Deze speler heeft Anderlecht onthoofd:
Dinsdag 15 mei 2018 - 21:36   I  

Anderlecht zal het seizoen waarschijnlijk afsluiten op een teleurstellende derde plek. Paars-wit deed uiteindelijk nog lang mee voor de titel maar de laatste weken verliest het weer dure punten. Er zijn veel redenen voor de sportieve malaise bij paars-wit maar Jan Mulder weet wat Anderlecht echt de das heeft omgedaan.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine vertelt Anderlecht-icoon Jan Mulder dat het vertrek van Tielemans en de onvrede van Dendoncker Anderlecht heeft onthoofd. “Met als storende bijkomstigheid dat Leander Dendoncker ook weg wilde, maar moest blijven. Leander liep met een lang gezicht, hij was opeens heel erg niet meer Leander Dendoncker. Moest dan ook nog eens centraal achterin gaan staan, wat hij verafschuwt. Dan krijg je een soort onvrede op het veld die negatief doorwerkt.”

Kums en Hanni moesten het vertrek van Tielemans naar Monaco doen vergeten bij Anderlecht maar slaagde daar niet in. “Soms miste ik hem, vooral omdat Kums zoveel moeite had en Hanni uitgejouwd werd. Tielemans heeft wel mooie momenten getoond, die had echt het Anderlecht-DNA.”

Absolute top

Of Tielemans daadwerkelijk de absolute top kan bereiken is nog maar de vraag. “Ik vraag me af of hij de de vereiste capaciteiten voor de hoogste top bezit. Hij mist Power, actieradius. En hij is behoorlijk bescheiden. De Bruyne is ook bescheiden, maar Kevin eist meer op. Dat doe je automatisch omdat je goed bent.”

“Ik zou allang in opstand zijn gekomen bij Monaco als ik Youri was. Hij moet daar weg. Niet terug naar Anderlecht. Tielemans zie ik graag in Duitsland. Daar houden ze wel van een afstandsschotje. Daar is het spel minder snel dan in de Ligue 1. De Franse competitie wordt onderschat, hoor”, laat Mulder weten.

Poll: Het vertrek van Tielemans is nooit goed opgevangen bij Anderlecht?

TAGS  I  Tielemans  I  Mulder  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024