Balans is opgemaakt: Race tegen de klok en grote zorgen voor Martinez

Balans is opgemaakt: Race tegen de klok en grote zorgen voor Martinez
Dinsdag 15 mei 2018 - 22:25   I  

Het zal toch niet zijn. Vlak voor de start van het Wereldkampioenschap in Rusland vielen verschillende belangrijke krachten van de nationale ploeg uit. Vooral de verdediging krijgt het hard te verduren en voor sommige spelers zal het een race tegen de klok zijn om op tijd fit te geraken voor het WK. Een balans van al het blessureleed is opgemaakt.

Vermaelen

Thomas Vermaelen is bij Barcelona weer uitgevallen met een spierscheur. De revalidatie zou een twee tot drie weken duren en zal sowieso al een deel van de voorbereiding van het WK missen. “Onderzoeken hebben bevestigd dat Thomas Vermaelen, speler van de eerste ploeg, een spierblessure heeft opgelopen in de biceps femoris van de rechterdij. De speler is out voor de volgende match (de competitiematch tegen Sociedad, red).”

Vertonghen, Kompany en Kabasele

Ook Jan Vertonghen is tijdens de opwarming geblesseerd uitgevallen bij Tottenham Hotspur. De verdediger kampt met een lichte kuitblessure. Christian Kabasele, die heel het seizoen al sukkelt met de hamstrings, vloog tegen de reclameborden op Old Trafford maar zou niet te ernstig geraakt zijn. Aanvoerder Vincent Kompany is fit, maar gezien zijn verleden is dat geen garantie.

Dembélé en Lukaku

Op het middenveld kampt Moussa Dembélé met een zwakke enkel. Bij Tottenham zijn ze nog niet zeker of Dembélé 100% fit het WK in Rusland zal halen. De laatste drie matchen van het seizoen miste de beresterke middenvelder ook bij de Spurs. Aanvaller Romelu Lukaku is net terug uit blessure en Mourinho kijkt nog of hij mee kan doen in de FA Cupfinale.

Fellaini en Batshuayi

Marouane Fellaini heeft een lichte spierblessure en lijkt sowieso tijdig te herstellen terwijl Michy Batshuayi een maand ver zit in zijn herstel, zo meldt Het Laatste Nieuws. Komende dagen zou Michy weer op een veld stappen om de trainingen te hervatten. Kopzorgen voor Martinez.

Poll: Geraakt iedereen tijdig fit voor het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Lukaku  I  Vermaelen  I  Dembele

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024