Sterkhouder Standard maakt fans dolgelukkig: "Ik wil blijven"

Sterkhouder Standard maakt fans dolgelukkig:
Woensdag 16 mei 2018 - 08:13   I  

Standard zal dan toch niet voor de terugkeer van het jaar kunnen zorgen. De titel is na het gelijkspel tegen Club Brugge voor blauw-zwart, maar de tweede plek is wel nog mogelijk voor Standard. Daar zal de club dan ook alles aan doen.

Achterin kan het al een heel seizoen rekenen op Christian Luyindama. De Congolese verdediger speelde zich dit seizoen in de harten van de Luikse fans en werd een sterkhouder in de verdediging van Standard. Een sterke verdediger die bovendien ook nog eens kan voetballen, die zien ze in de Premier League graag komen.

Ook Luyindama zelf wil naar de Premier League, alleen nu nog niet. Hij wil graag bij Standard blijven. “Ik heb nog twee jaar contract en zie mezelf hier volgend seizoen nog spelen. Ik weet dat er veel gepraat wordt over de Premier League. Het zou de perfecte competitie voor me zijn, maar ik heb nooit aanbiedingen gehad. En ik wil wel met Standard de Champions League in", aldus Luyindama in Belang van Limburg.

Zonder Sa Pinto

Het Europese avontuur van Standard zal Luyindama wel zonder coach Sa Pinto moeten meemaken, want een vertrek is meer dan waarschijnlijk. Doodzonde vindt de verdediger. 

“Hij heeft het beste uit me gehaald en mij eens kans gegeven. Daar ben ik hem dankbaar voor. Ik zal altijd achter hem staan. Hij is een goede coach, die de Standard-mentaliteit heeft. Ik zie hem een beetje als een tweede vader. Hij heeft me gesteund in moeilijke momenten, wist hoe hij me op mijn plaats moest zetten en motiveren.Hij heeft een contract. We zien wel wat er gebeurt. Ook al vertrekt hij, hij zal altijd een plaats in mijn hart hebben.”

Poll: Is Luyindama de beste verdediger in de Belgische competitie?

TAGS  I  Standard  I  Luyindama  I  Sa Pinto

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024