Club Brugge belandt in deze pot bij Champions League-loting

Club Brugge belandt in deze pot bij Champions League-loting
Woensdag 16 mei 2018 - 11:22   I  

Club Brugge kroonde zich vorig weekend tot kampioen van België en verzekerde zich op die manier ook van een plaats in de poules van de Champions League. Na de pijnlijke 0 op 18 van twee jaar geleden wil blauw-zwart zich maar wat graag herpakken met een Europees parcours om trots op te zijn, maar makkelijk wordt dat sowieso niet.

Het Nieuwsblad berekende dat Club Brugge bij de Champions League-loting sowieso in pot 4 zal zitten. Daar waar blauw-zwart twee jaar geleden nog in pot 3 zat en zich in de handen mocht wrijven met een relatief makkelijke groep (Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen, nvdr.), is de kans groot dat het nu op sterkere tegenstanders zal botsen.

Waarom Club Brugge nu in pot 4 zal worden ingedeeld? De reden is simpel: de lage Europese coëfficiënt. "Die coëfficiënt wordt berekend op basis van de Europese resultaten van de laatste vijf jaar en is voor de UEFA de leidraad bij lotingen. Door de vroege uitschakeling dit seizoen, de 0 op 18 in de Champions League ­vorig jaar en het feit dat het debacle tegen Slask Wroclaw in de voorronde van de ­Europa League 2013-2014 nog één jaartje meetelt, is de Brugse coëfficiënt gedaald tot 29.500 punten. Een aantal waarmee je als club bij de loting in het verleden telkens werd ingedeeld in pot 4", schrijft Het Nieuwsblad.

 

Poll: Zal Club Brugge het volgend seizoen beter doen in de Champions League dan twee jaar geleden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Champions League

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024