Vandenbempt snapt niets meer van Sa Pinto: "Dat vraag je je toch af"

Vandenbempt snapt niets meer van Sa Pinto:
Woensdag 16 mei 2018 - 12:38   I  

Ricardo Sa Pinto ging vorige zomer aan de slag bij Standard. De Portugees was toen al geen onbekende voor het Belgische voetbal, maar ondertussen kent iedereen hem. Na zijn laatste uithaal aan het adres van Hein Vanhaezebrouck stelt radiocommentator Peter Vandenbempt zich wel steeds meer vragen bij de manier van werken van Sa Pinto.

"Uit respect voor de familie van Hein Vanhaezebrouck zou hij zijn niet-collega niet persoonlijk aanvallen. Zo begon Ricardo Sá Pinto zijn opzienbarende slotrede op Sclessin. Waarna hij Vanhaezebrouck een lafaard en een racist noemde en hem de trofee van slechtste coach in 99 jaar ‘clásico’ tussen Standard en Anderlecht overhandigde, ‘de enige die hij dit seizoen kon winnen’", aldus Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

Vandenbempt keek overigens met open mond naar de speech van Sa Pinto. "Een tirade van 25 minuten. Zijn speech was grondig voorbereid, zijn Engels deed de ondertitelaar in coma belanden en wat uithalen naar een andere trainer betreft, zette de Portugees een nieuwe standaard. Het was met de persconferentie van Sá Pinto als met de onbestrafte handsbal van Ruud Vormer: je zit erop te kijken en je vraagt je af of het wel echt is. Twee keer was het antwoord helaas: ja, zeker! Volgend weekend is het seizoen voorbij en dat is echt niets te vroeg."

Poll: Moet Sa Pinto vertrekken bij Standard?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Sa Pinto  I  Standard  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022