Club in JPL lapt regels aan hun laars: "Zou dat ergens anders dan in België ook kunnen?"

Club in JPL lapt regels aan hun laars:
Woensdag 21 december 2016 - 14:55   I  

Het gaat niet goed met een club uit de Jupiler Pro League. Peter Vandenbempt ziet er bovendien een groot circus aan de gang.

KV Kortrijk ging met 5-1 de boot in tegen Club Brugge. "Een decemberdip is KV Kortrijk niet onbekend, maar het verval is wel zorgwekkend groot. Nul op twaalf en tussendoor een beschamende bekeruitschakeling in Eupen en het voetbal van KV Kortrijk is zelfs al langer helemaal niet goed meer", is Vandenbempt streng in Sport/Voetbalmagazine. "De eerste helft in Brugge deed denken aan die bij het begin van het seizoen in Anderlecht, toen Kortrijk een degradatiekandidaat leek. Een collectieve wanvertoning met veel individuele fouten."

"En als Veldwijk – ondanks een heel mooi doelpunt – Zuid-Afrikaans international kan zijn, ziet het er niet goed uit voor de Bafana Bafana. Maar erger nog was de zwakke wedstrijdmentaliteit, toch het handelsmerk van Kortrijk in de eerste maanden onder Belhocine. Dan zijn de verhalen over een onrustige sfeer in de kleedkamer alvast moeilijker te ontkrachten."

Vandenbempt ergert zich ook aan de trainerskwestie. Officieel is Van Lancker de T1, maar het is een publiek geheim dat Belhocine de touwtjes in handen heeft, ook al is dat niet toegelaten. "En voorts is dat circus langs de lijn kwalijk voor de goeie reputatie van KV Kortrijk met Bart Van Lancker die als T1 wel interviews komt geven maar ‘nog even aan de trainer (sic) moet gaan vragen wie er bij de rust in gaat komen’. De club legt nu zelfs een uitspraak van het BAS naast zich neer en steekt ongestraft (wel een boete) de draak met de reglementen. Zou dat ergens anders dan in België ook kunnen?"

TAGS  I  KV Kortrijk  I   Peter Vandenbempt

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022