Geniale Griezmann leidt Atlético naar nieuwe Europa League-winst

Geniale Griezmann leidt Atlético naar nieuwe Europa League-winst
Woensdag 16 mei 2018 - 22:35   I  

Atlético Madrid heeft voor de derde keer in zijn geschiedenis de eindzege in de Europa League in de wacht weten te slepen. De ploeg van Diego Simeone haalde het met 0-3 van Olympique Marseille, uitblinker Antoine Griezmann nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening.

Het resultaat doet het misschien niet vermoeden, maar wie de finale heeft gezien moet erkennen dat Marseille in de aanvangsfase absoluut de beste ploeg op het veld was. De vinnige aanvallers van L'OM maakten het de stevige verdedigers van Atlético knap lastig, maar Germain miste een opgelegde kans.

En plots viel het openingsdoelpunt aan de overkant. Anguissa verspeelde de bal voor zijn eigen rechthoek en Griezmann strafte de fout genadeloos af: 0-1, meteen ook de ruststand. Aan het begin van de tweede helft was het diezelfde Griezmann - hij staat er toch op de grote momenten, hoor - die de voorsprong verdubbelde. Oog in oog met Mandanda wipte hij het leer keurig over de Marseille-doelman en zo stond het 0-2.

Marseille probeerde een slotoffensief in elkaar te boksen, maar het zat ook niet echt mee. Invaller Mitroglou mikte zijn kopbal op de paal en aan de overkant maakte aanvoerder Gabi er nog 0-3 van. Atlético speelde het slim en volwassen uit en heeft zo zijn derde Europa League-beker beet. Jawel, Simeone en zijn krijgers hebben het wéér geflikt.

Poll: Is Atlético een terechte winnaar?

TAGS  I  Griezmann  I  Marseille  I  Atlético Madrid

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024