Europa League-winst Atlético is fantastisch nieuws voor RSCA en Standard

Europa League-winst Atlético is fantastisch nieuws voor RSCA en Standard
Woensdag 16 mei 2018 - 23:00   I  

Atlético Madrid kroonde zich woensdagavond voor de derde keer in acht jaar tijd tot eindwinnaar in de Europa League. Dat de ploeg van Diego Simeone tegenstander Olympique Marseille wist te verschalken, is overigens uitstekend nieuws voor Standard en RSC Anderlecht.

Standard en Anderlecht strijden op de allerlaatste speeldag van play-off 1 nog om de tweede plaats in de stand. Die tweede plaats geeft recht op een deelname aan de Champions League. Het is te zeggen: de nummer twee uit de Jupiler Pro League moet nog twee voorrondes overleven om de poules van het kampioenenbal te bereiken.

Doordat Atlético Madrid met de eindzege in de Europa League aan de haal ging, wordt de nummer drie uit de Ligue 1 vrijgesteld van de voorrondes in de Champions League. Voor die derde plaats in Frankrijk komen op de laatste speeldag van het seizoen nog twee ploegen in aanmerking: Olympique Lyon en Marseille. Goed nieuws dus voor Standard en Anderlecht, want dankzij Atlético ontlopen ze de twee Franse – en toch vrij sterke – teams.

In de derde voorrondes van het kampioenenbal kunnen de mogelijke tegenstanders van Standard of Anderlecht mogelijk Benfica (Por), Basel (Zwi), Dinamo Kiev (Oek) en Ajax (Ned) zijn. Al is het in het geval van Ajax afwachten op het eindklassement in Turkije, waar Fenerbahçe, Basaksehir en Besiktas nog om plaats twee strijden. Als Besiktas (momenteel vierde in de stand) tweede wordt, is het reekshoofd in de derde voorrondes, anders is het Ajax.

Poll: Wie zal de tweede plaats halen?

TAGS  I  Atlético Madrid  I  Standard  I  Anderlecht  I  Europa League  I  Champions League

zondag 29 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

vrijdag 27 mei 2022