Courtois heeft slecht nieuws: "Na het WK zwaaien ze af"

Courtois heeft slecht nieuws:
Donderdag 17 mei 2018 - 10:30   I  

Voor de Rode Duivels en de fans is het nu echt aftellen naar het WK. Met deze generatie zit er eventueel wel een knappe plaats op het podium in, al droomden we daar stiekem vorige keren ook op. Al is er wel een verschil met dit WK en het vorige. Veel spelers zijn rijper geworden en hebben er vier jaar voetbal op het hoogste niveau bijgekregen.

Thibaut Courtois, immer ambitieus, trekt dan ook met hoge verwachtingen naar Rusland. Al beseft hij dat België niet het enige land is dat met ambities het vliegtuig zal opstappen binnenkort. Toch moeten de Duivels blijven geloven in hun kansen.

“Als je naar ginder gaat, is dat niet om te eindigen in de 1/8ste of de kwartfinales. We willen all the way gaan en dat is ook onze ambitie. Iedereen wil er vol voor gaan. Het is ook het moment om dat te doen. Maar je hebt genoeg landen die hetzelfde willen", aldus Courtois in Het Nieuwsblad.

"Er zullen enkele jongens afzwaaien"

Deze groep zit normaal op het toppunt van hun kunnen nu, al zijn er ook al enkele Duivels die iets ouder worden. Courtois denkt dan ook dat er na het WK sommige spelers de brui aan zullen geven. Daar houdt hij toch alvast rekening mee.

“We hebben een heel goeie generatie waarvan iedereen op topniveau zit. De meesten zitten op de piek van hun kunnen. Dat duurt nog twee tot vier jaar, maar ik denk niet dat we verrast moeten zijn als er jongens na het WK zullen afzwaaien. Daar moet je rekening mee houden. Van de jonge generatie is moeilijk te voorspellen wie er zal doorstromen. Ik denk niet dat er straks een lichting komt die plots zal boomen.”

Poll: Hou jij rekening met het vertrek van enkele jongens?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Courtois

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024