Club Brugge krijgt goed nieuws over toekomst Simons

Club Brugge krijgt goed nieuws over toekomst Simons
Donderdag 17 mei 2018 - 11:55   I  

Timmy Simons is het gezicht van Club Brugge. De 41-jarige middenvelder is zeer belangrijk met zijn ervaring voor de kleedkamer en heeft er mee voor gezorgd dat blauw-zwart zich weer kampioen van België kan noemen.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine vertelt de ervaren kracht van Club Brugge over zijn toekomst. “Pas op, zeg nooit nooit.”, begint Simons. "Neen, normaal gesproken is het voorbij, maar goed, voor honderd procent kan ik het niet garanderen.”

“Het is nu al zeven jaar dat ze op het einde van elk seizoen mijn fin de carrière voorspellen. Vraag het maar aan de mensen van de technische staf: zij kunnen je vertellen hoeveel kilometer ik nog afmaal op het trainingsveld, en met welke intensiteit ik train. Alles wordt geregistreerd. De conclusie is dat ik nog super in vorm ben. De drive is nooit verminderd.”

Dat Simons meer een kracht voor de kleedkamer is dan op het veld vindt de routinier niet erg. “Er zijn klaarblijkelijk mensen die daar meer problemen mee hebben dan ikzelf... Echt waar. Ik wilde geen cadeaus.”

Ultieme teamspeler

“Ik heb alle dagen voluit getraind, ik heb meer kilometers afgelegd dan heel wat andere spelers en ik ben er trots op dat ik dat een heel seizoen heb kunnen doen. Ik ben nogmaals kampioen geworden, in een andere rol. Dat maakt me eveneens fier. De jongeren hebben geprofiteerd van mijn ervaring”, gaat Simons verder tegenover Sport/Voetbalmagazine.

“Let op: ik heb altijd de ambitie gehad om te spelen, zoveel mogelijk zelfs, en ik heb altijd getraind met dat doel voor ogen. Maar wanneer jongens als Marvelous Nakamba en Jordy Clasie fit zijn, met zoveel mogelijkheden, wat kan ik dan zeggen? Ik speel liever kampioen met een klein beetje speeltijd dan dat ik tweede word en altijd op het veld sta. Het is niet Timmy Simons die telt maar het team. Ik heb mijn tijd gehad.”

Poll: Timmy Simons moet nog een jaartje doorgaan?

TAGS  I  Simons  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024