Onbevreesde Kompany vertelt over 'battles' met Messi, Suarez en Zlatan

Onbevreesde Kompany vertelt over 'battles' met Messi, Suarez en Zlatan
Donderdag 17 mei 2018 - 15:29   I  

Vincent Kompany heeft al een indrukwekkende carriere achter de rug ondanks veel blessureleed. De aanvoerder van Manchester City speelde al tegen de grootsten ter aarde en beschikt dan ook over tonnen ervaring. Op het komende WK in Rusland zal België die ervaring goed kunnen gebruiken.

Lionel Messi

In het boek FOOTBALL 2.0 vertelt Kompany over de kunst van het verdedigen en hoe een verdediger best anticipeert op spelers zoals Lionel Messi en Zlatan Ibrahomivic. Tijdens de 3-1 zege van de Citizens in de groepsfase van de Champions League was het Kompany die in een aartsmoeilijke situatie de bal alsnog van Messi kon afpakken.

“Dat is de moeilijkste situatie. Hij komt op volle snelheid op je af. Je zit vast en je weet dat als hij je passeert, hij verdwenen is. In zo’n situatie moet je nemen wat je nodig hebt. Al is het wel moeilijk om dat aan te leren. Je steekt je been uit op het juiste moment en dat deed ik al toen ik nog een kind was.”

Luis Suarez

Ook stond de skipper tegenover Luis Suarez in zijn tijd bij Liverpool. “Tegen Suarez spelen is altijd al een interessante strijd geweest voor mij. Ik heb veel van die ‘battles’ gehouden en ik heb ook geleden in sommige duels. Spelers als Suarez gaan zo ver als ze kunnen. Natuurlijk is hij technisch begaafd, heeft hij een neus voor doelpunten en beschikt hij over kracht die mensen zelfs niet kennen, maar hij speelt elke wedstrijd op het randje.”

“Als je aan de bal bent en naar je eigen doel gedraaid staat, zoekt hij altijd naar je blinde hoek en het is moeilijk om te draaien als je weet waar hij is. Je kan letterlijk in zijn ogen zien dat hij wacht op het moment dat je de aandacht verliest, om daar dan gebruik van te maken.”

Ibrahimovic

Ook tegen Zlatan Ibrahimovic stond Kompany zijn mannetje. “Als je speelt tegen Zlatan, dan weet je dat er iets gaat gebeuren. Je moet extreem voorzichtig zijn, want het kan lijken dat hij niet in de wedstrijd zit en dan is hij diegene die scoort.” Kompany lijkt onbevreesd als het gaat over tegenstanders. Hopelijk trekt de centrale verdediger die lijn ook door op het WK in Rusland.

Poll: Kompany is de leider van de Rode Duivels?

TAGS  I  Kompany  I  Messi  I  Suarez  I  Ibrahimovic

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024