‘AA Gent voert de forcing voor smaakmaker uit Jupiler Pro League’

‘AA Gent voert de forcing voor smaakmaker uit Jupiler Pro League’
Donderdag 17 mei 2018 - 17:43   I  

Bij KAA Gent ligt de focus momenteel op het behalen van de vierde plaats in het klassement, maar achter de schermen maakt CEO Michel Louwagie ook al werk van enkele transferdossiers. Zo is het binnenhalen van een nieuwe doelman een prioriteit.

Momenteel loopt er in de Ghelamco Arena nog ene Lovre Kalinic rond, maar de kans dat de Kroaat ook volgend seizoen nog een Gent-speler is, is zo goed als onbestaande. De 28-jarige Kalinic heeft voor zichzelf uitgemaakt dat hij naar het buitenland wil en het bestuur van De Buffalo’s is ook van plan om mee te werken.

Voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie hopen 10 à 15 miljoen euro te vangen voor Kalinic. Een deel van dat transferbedrag zal vervolgens gebruikt worden om een nieuwe doelman binnen te halen. In principe wordt dat Thomas Kaminski. De 25-jarige keeper van KV Kortrijk heeft er alweer een uitstekend seizoen opzitten en heeft de jongste twee jaar Gent van zijn kwaliteiten weten te overtuigen.

Kortrijk wil meewerken aan transfer

Dat Kaminski een in België opgeleide speler is, is uiteraard een belangrijk detail. Bij Gent kunnen ze wel enkele voetbal-Belgen gebruiken en. Bij Kortrijk beseffen ze ondertussen dat hun sterkhouder straks moeilijk te houden zal zijn. Als Kaminski uiteindelijk toch niet bij Gent zou belanden, zal hij voor een andere Belgische topclub of een buitenlands avontuur opteren.

Poll: Zou Kaminski een aanwinst zijn voor Gent?

TAGS  I  Kaminski  I  AA Gent  I  KV Kortrijk  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024