OFFICIEEL: Guardiola verbindt toekomst aan Manchester City

OFFICIEEL: Guardiola verbindt toekomst aan Manchester City
Donderdag 17 mei 2018 - 19:02   I  

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is er ook effectief witte rook: Pep Guardiola zette zijn krabbel onder een nieuw contract bij Manchester City. De Spaanse succestrainer blijft - als alles volgens plan verloopt - tot 2021 hoofdcoach van de Engelse landskampioen.

Guardiola maakte in de zomer van 2016 de overstap naar het Etihad Stadium. De trainer die in het verleden onder meer FC Barcelona en FC Bayern München naar titels leidde, wilde onmiddellijk hetzelfde doen met Manchester City. Dat lukte vorig seizoen nog niet, maar dit seizoen speelde de ploeg van Guardiola iedere Engelse tegenstander van het kastje naar de muur.

City kroonde zich tot kampioen en rondde zelfs de kaap van honderd punten. Guardiola's team - met spelmaker Kevin De Bruyne als één van de belangrijkste krachten - verbrak meerdere records en bij het bestuur van de kampioen zijn ze dan ook érg tevreden met Guardiola.

De Spaanse oefenmeester tekende bij tot de zomer van 2021 en kreeg ongetwijfeld ook een fikse opslag. De komende jaren hoopt City het Engelse voetbal te blijven domineren. Maar nog belangrijker: de clubleiding wil dat Guardiola voor succes zorgt in de Champions League.

TAGS  I  Guardiola  I  Manchester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024