Dit is de reden voor de plotselinge contractverlenging Martinez

Dit is de reden voor de plotselinge contractverlenging Martinez
Vrijdag 18 mei 2018 - 11:29   I  

Na het verlengen van het contract van Roberto Martinez tot 2020 hebben alle partijen officieel gereageerd op een persconferentie van de Belgische voetbalbond. Het bestuur van de KBVB en Martinez toonden hun tevredenheid en lieten merken dat alle koppen in dezelfde richting staan. Vooral stabiliteit was een grote factor voor de plotselinge verlenging.

Bart Verhaeghe is duidelijk, België moet top 3 van de wereld blijven. “We hebben stabiliteit nodig. Top drie in de wereld, en Martinez zorgt daar voor. Hij is de ideale man voor Belgie. En Martinez doet dat voor dezelfde voorwaarden als voorheen. Dat betekent dat hij gelooft in het project. Heel de technische commissie houdt ervan hoe we samenwerken, hij is heel correct en sypmathiek.”

Martinez zelf is in de wolken met het nieuwe contract. “Ik wil mijn tevredenheid laten zien. Dit is natuurlijk een verrassing want we gingen wachten tot na het WK. De reden waarom ik zo blij ben is omdat ik iets speciaal in deze groep zie en ik geloof in het Belgische voetbal. Ik moest niet lang nadenken.”

“Ik voel dat we tijdens het WK goed kunnen samenwerken en ik zie er naar uit om ook stabiliteit te vinden voor het volgende EK.” De bondscoach vertelde ook hoe de verlenging tot stand kwam. “Het was een conversatie tussen beide partijen. En het werd snel duidelijk dat we hetzelfde dachten. Ik denk dat we veel verbetering kunnen brengen als we blijven samenwerken. Het was een heel natuurlijk gesprek. Ik vertrouw deze federatie volledig.”

WK

“Het falen zal zijn om niet te proberen het WK te winnen. Niet als we het WK daadwerkelijk niet winnen. Nu hebben we twee jaar hard gewerkt en we moeten dat blijven doen. We moeten onze emoties niet de loop laten gaan na een win of een verlies. Al wat telt nu is het WK, we zouden over niets anders moeten praten. Heel de technische staff is nu belangrijk en ik ga niet antwoorden op vragen buiten het WK”, aldus Martinez.

Over de favorietenrol heeft Verhaeghe ook zijn zegje gedaan. “Hij brengt meer dan gewoon bondscoach zijn van de nationale ploeg. En zijn werk is hier nog niet gedaan. Frankrijk, Spanje, Duitsland, Brazilië zijn de favorieten. Wij zijn een outsider zoals Argentinië.”

Poll: Verlenging van Martinez is een goede zaak voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Verhaeghe

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024