Messcherpe reactie bij Vanhaezebrouck na de kritiek van Coucke

Messcherpe reactie bij Vanhaezebrouck na de kritiek van Coucke
Vrijdag 18 mei 2018 - 14:23   I  

Anderlecht en coach Hein Vanhaezebrouck staan de laatste weken onder druk. De ploeg presteert niet naar behoren en in de media kwamen geruchten naar boven over een eventueel ontslag van de coach. Ook voorzitter Marc Coucke uitte openlijk zijn kritiek na de prestatie van Anderlecht tegen AA Gent.

Anderlecht speelde als zalm in blik”, reageerde Coucke na AA Gent-Anderlecht op twitter. Vanhaezebrouck heeft nu tijdens de persconferentie die kritiek scherp gepareerd. “De voorzitter mag zich uitlaten op Twitter. Ik noem dat geen kritiek maar eerder ingeblikt commentaar, om in dezelfde terminologie te blijven. Na onze prestatie op Gent kun je moeilijk positief zijn, hé. Noch ikzelf, noch de voorzitter”, reageert Vanhaezebrouck scherp als een mes.

Geruchten

Ook over alle geruchten in de media had Vanhaezebrouck zijn zegje. “Er verschijnen overigens veel hardere zaken online dan dat. Tegenwoordig heeft iedereen een mening en verkondigt iedereen dat op sociale media. Iedereen is journalist en analist… Maar goed, daar gaan wij in mee. De spelersgroep zelf is daar niet mee bezig.”

Niet meer in eigen handen

“Ik hoop wel dat ze een eergevoel hebben en na de nederlaag reageren zoals elke voetballer moet reageren. Dat ze zich bewust zijn dat Champions League - ook al zijn het voorrondes- hoger is aangeschreven dan Europa League en dat ze ons thuispubliek in deze laatste match nog een mooie zege moeten gunnen. Dan zien we wel wat standard doet, want ons lot voor de tweede plaats hebben we niet meer in eigen handen.”

Poll: De kritiek van Coucke is terecht?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht  I  Coucke

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024