Proximus heeft nieuws waarvan voetbalfans en gamers zullen smullen

Proximus heeft nieuws waarvan voetbalfans en gamers zullen smullen
Vrijdag 18 mei 2018 - 16:25   I  

Hoe kon eerder al lezen dat de Pro League een competitie zou organiseren voor e-sporters. Professionele gamers zullen het in de game FIFA opnemen tegen elkaar. E-sports en het streamen daarvan zit internationaal in de lift en nu probeert ook de Belgische markt op die kar te springen.

Proximus en de Pro League slaan nu de handen in elkaar en zetten samen hun schouders onder het project. Dat nieuws heeft Proximus zelf aangekondigd. 'Proximus en de Pro League een exclusief akkoord gesloten om vanaf volgend seizoen (2018-2019) een project rond esports in het voetbal te organiseren. Ook deze competitie zal in drie afzonderlijke fasen worden georganiseerd om opnieuw zoveel mogelijk fans de kans te geven deel te kunnen nemen (selectie fase, kampioenschapsfase en slotevenement). Meer details over dit project volgen binnen enkele weken.'

Nieuwe zender

Dat betekent ook dat Proximus een nieuwe zender zal creëren om die wedstrijden live te kunnen uitzenden. Vanaf juni zal de EsportTV zender van ESL beschikbaar zijn via alle Proximus-platformen (tv, app en web), voor alle tv-klanten van Proximus. Dat betekent ook dat Proximus-kijkers binnenkort grote e-sportsevenementen zullen kunnen volgen vanuit de zetel.

Poll: Gaat u deze competitie volgen?

TAGS  I  eSports  I  Proximus

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024