'Martinez straft deze Rode Duivels af voor hun erg zwak seizoen'

'Martinez straft deze Rode Duivels af voor hun erg zwak seizoen'
Vrijdag 18 mei 2018 - 19:40   I  

Maandag mag Roberto Martinez bekendmaken wie mee mag naar Rusland en wie op vakantie mag vertrekken. Er zullen uiteraard enkele namen uit de boot vallen, want Martinez heeft keuze te over. De weelde is dan ook indrukwekkend.

Dat betekent ook dat iedereen zich moest bewijzen dit seizoen, zelfs de spelers waarvoor Roberto Martinez een boon heeft. Onze redactie maakte al een gezamenlijke selectie en daaruit bleek dat er toch enkele grote namen niet zullen bijzijn. En dat is vaak te wijten aan een zwak seizoen.

Leander Dendoncker

Zo is het de vraag of Leander Dendoncker mee naar Rusland trekt. Dendoncker zat met heel wat transferzorgen in zijn hoofd en moest een heel seizoen lang achter zichzelf aanhollen. Pas in de play-offs liet Dendoncker zien dat hij het beoogde niveau nog steeds haalt. Al is het nog maar de vraag of dat voor de bondscoach voldoende is. Wat dan weer wel in het voordeel speelt van de speler van Anderlecht is zijn polyvalentie. Hij kan zowel achterin als op het middenveld spelen.

Youri Tielemans

Nog zo een speler waar Roberto Martinez een boon voor heeft is Youri Tielemans. De jonge middenvelder trok met grote verwachtingen naar Monaco en liet zich daar in het begin ook enkele keren positief opmerken, maar echt doorbreken lukte niet. Alles bij elkaar heeft Tielemans dan ook erg weinig laten zien dit seizoen en met alle goede spelers die er rondlopen op het middenveld van België wordt het moeilijk om zijn plekje op te eisen.

Divock Origi

Dé revelatie van het WK nog, maar sindsdien kende de aanvaller vooral downs en minder ups. Nu lijkt hij toch wat te ontbolsteren bij Wolfsburg, dat wel nog steeds tegen de degradatie vecht. Hij liet op het WK een blijvende indruk na, maar de vraag is alleen of Martinez nog zo onder de indruk is van hem.

Christian Benteke

Een speler die normaal gezien altijd zou meegaan naar het WK is Christian Benteke. Toch was Roberto Martinez hem vorige keer gewoon vergeten voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië. En dat hebben veel fans van de Rode Duivels ook gedaan, want veel hoogtepunten van de spits dit seizoen hebben ze niet kunnen terugvinden. Martinez zei vorige keer nog dat hij wist wat Benteke waard was, maar is dat ook genoeg voor een plekje in de WK-selectie?

Poll: Wie van deze vier zou jij zeker meenemen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Anderlecht  I  Dendoncker  I  Benteke  I  Tielemans  I  Origi

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023