Club Brugge heeft 'nieuwe Vanaken' al binnen

Club Brugge heeft 'nieuwe Vanaken' al binnen
Vrijdag 18 mei 2018 - 22:13   I  

Charles De Ketelaere stootte dit seizoen door naar de beloftekern van Club Brugge. Het 17-jarig talent maakte er indruk en klopt aan de deur bij de A-kern. Zelf blijft de linksvoetige centrale middenvelder met de voetjes op de grond.

“De A-kern? Me eerst tonen bij de beloften en daarna zien we wel hoe het verder loopt", laat De Ketelaere weten tegenover Knack. Zelf zegt hij een polyvalente middenvelder te zijn. “Bij de beloften speel ik vooral op de acht en op de positie van aanvallende middenvelder. Ik heb een goede pass in de voeten en kan naast mijn linker ook behoorlijk goed overweg met mijn rechtervoet.”

“Op training probeer ik daar ook op te letten, maar tijdens de wedstrijden zal ik nog iets vlugger mijn linkervoet gebruiken. Daarnaast moet ik wel nog steviger worden.” De Ketelaere wordt al snel vergeleken met Hans Vanaken door zijn speelstijl. “Als speler kijk ik graag naar Marvelous Nakamba, maar word ik ook al eens vergeleken met Hans Vanaken."

In december tekende de 17-jarige middenvelder zijn eerste profcontract. Met het nakende afscheid van icoon Timmy Simons en de interesse in middenvelder Nakamba, zien we volgend seizoen misschien wel een nieuw goudhaantje bij Club Brugge opstaan.

Poll: Club Brugge moet eigen jeugd meer de kans geven?

TAGS  I  De Ketelaere  I  Club Brugge  I  Vanaken

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024