'Standard hakt knoop over Sa Pinto en Preud'homme definitief door'

'Standard hakt knoop over Sa Pinto en Preud'homme definitief door'
Zaterdag 19 mei 2018 - 07:18   I  

Standard gaat dit weekend nog vol voor de tweede plaats in het klassement en het bijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League. Hoewel trainer Ricardo Sa Pinto de Luikse club ook al eindwinst in de beker hielp, staat het in de sterren geschreven dat hij straks ontslagen wordt. Michel Preud'homme en zijn team staan immers al klaar.

Het Nieuwsblad meldt dat de derby tegen Sporting Charleroi hoe dan ook de laatste wedstrijd van Sa Pinto als Standard-trainer wordt. "Standard zwaait tegen Charleroi ­Ricardo Sa Pinto uit. Als de Portugees minstens één punt pakt, pronkt hij met plaats twee, de CL-voorronde en de beker, maar toch komt Michel Preud'homme hem vervangen. Meer nog, het team dat Preud'homme zal bijstaan, staat al klaar", klinkt het in de krant.

"Emilio Ferrera wordt zoals bekend zijn assistent en veldtrainer, maar MPH wil ook een ­videoanalist. Dat wordt meer dan waarschijnlijk Patrick Asselman (49). De ex-speler van Standard was dit seizoen aan de slag als assistent van Ferrera bij de beloften van Anderlecht. Jan Vansteenberghe - ex-Club Brugge en nu bij Roeselare - wordt in principe de keeperstrainer. Preud'homme gooit bij Standard ook niet alles overboord: T3 Eric ­Deflandre en fysiektrainer Kevin Miney mogen blijven. Standard zal de veranderingen normaal volgende week aankondigen."

Poll: Is Preud'homme de juiste trainer voor Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I  Standard  I  Sa Pinto

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022