Verrassend: Speelt Trossard volgend seizoen bij deze Belgische topclub?

Verrassend: Speelt Trossard volgend seizoen bij deze Belgische topclub?
Zaterdag 19 mei 2018 - 07:30   I  

Leandro Trossard lag het overgrote deel van het seizoen in de lappenmand, maar ondertussen staat de dribbelvaardige aanvaller er opnieuw. De 23-jarige Trossard lijkt aan zijn laatste weken bij KRC Genk bezig, want de speler zou dromen van een transfer naar het buitenland. Toch proberen ze in de Luminus Arena álles in het werk te stellen om Trossard langer aan zich te binden.

Het zou een verrassing van formaat zijn, maar het is momenteel dus niet uitgesloten dat Trossard volgend seizoen gewoon bij Genk speelt. Trossard kan zijn krabbel onder een nieuwe overeenkomst tot de zomer van 2023 zetten en een pak meer gaan verdienen. Toch is er nog geen sprake van een akkoord.

"Racing Genk zat de voorbije dagen rond de tafel met Leandro Trossard, het Genkse bestuur heeft hun smaakmaker een nieuw en verbeterd contract tot 2023 voorgesteld. De huidige verbintenis, tot 2021, zou daarmee met twee jaar worden verlengd. Een akkoord is er evenwel nog niet, vooral over de financiële kant van de zaak wordt nog stevig gedebatteerd", weet Het Laatste Nieuws

"Het spreekt voor zich dat een nieuw contractvoorstel voor vijf seizoenen gepaard gaat met een serieuze loonsopslag. Als Trossard ingaat op het nieuwe voorstel wordt hij in elk geval de bestbetaalde speler in de Genkse selectie. De insteek van het bestuur is duidelijk. Trossard moet volgend seizoen hét uithangbord van Racing Genk worden. Begrijpelijk. Een jongen van de streek, een eigen jeugdproduct én hij heeft een attractieve speelstijl. Hij is nu al de chouchou en daar wil het bestuur op inspelen. Hem nú al een langdurige verbintenis laten ondertekenen zou Racing Genk wat ademruimte geven in wat ongetwijfeld een drukke transferzomer zal worden."

Transfer naar het buitenland

Toch is het nog niet zeker dat Trossard bij Genk blijft. Verschillende buitenlandse clubs liggen op de loer om Trossard binnen te halen. Tijdens de voorbije transferperiodes trok het Spaanse Celta de Vigo al aan de mouw van de aanvaller. En ook het Oostenrijkse Red Bull Salzburg polste al. Voor andere Belgische topclubs als Club Brugge, RSC Anderlecht of AA Gent lijkt Trossard dan weer geen spek voor de bek.

Poll: Zal Trossard volgend seizoen nog bij Genk spelen?

TAGS  I  Trossard  I  RC Genk  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I   AA Gent  I  Celta de Vigo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024