Niet mee naar het WK met Rode Duivels, maar: "Ik kan Gouden Bal winnen"

Niet mee naar het WK met Rode Duivels, maar:
Zaterdag 19 mei 2018 - 07:41   I  

Maandag maakt Roberto Martinez zijn 23-koppige selectie voor het WK in Rusland bekend. Het is nu al uitkijken naar welke spelers er straks wel én niet bij zullen zijn. Eén van de spelers die zo goed als zeker naast een ticket richting de wereldbeker pakt, is Adnan Januzaj. De vleugelaanvaller is inmiddels 23 jaar oud, maar kon na zijn veelbelovende doorbraak bij Manchester United nooit bevestigen. En toch geeft Januzaj de moed niet op.

"Het zou een droom zijn om opnieuw een WK te mogen meemaken. Ik geloof er alvast in" zegt Januzaj in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Anders stop ik beter met voetballen - voor het geld moet ik het toch niet meer doen. Ik hoef niet meer te werken, maar daar ben ik niet mee bezig. Mijn doel is dat de mensen later, als ik een winkel of restaurant binnenstap, zeggen: 'Die Januzaj heeft een straffe carrière achter de rug.' Ik wil gerespecteerd worden. Als voetballer én als mens. Zie me hier zitten, in een gewone jeans en een T-shirt. Ik hoef niet te tonen dat ik veel geld heb."

Dat Januzaj ambitieus is en blijft, is wel duidelijk. "Ik ben een simpele jongen die het zo ver mogelijk wil schoppen. (droomt) Ik geloof dat ik op een dag de Gouden Bal kan winnen, op voorwaarde dat ik hard blijf werken", verrast de speler van Real Sociedad. "Ik heb er de kwaliteiten voor. En het feit dat Ronaldo geen tien jaar meer zal meedraaien op dit niveau, speelt alvast in mijn voordeel." (lacht)

Poll: Kan Januzaj ooit de Gouden Bal winnen?

TAGS  I  Januzaj  I  Rode Duivels  I  Real Sociedad  I  Manchester United

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024