Vanderhaeghe schept duidelijkheid over ontslag bij AA Gent

Vanderhaeghe schept duidelijkheid over ontslag bij AA Gent
Zaterdag 19 mei 2018 - 08:05   I  

Blijft Yves Vanderhaeghe trainer van AA Gent of niet? Het is de vraag die dezer dagen op iedere supporter van 'De Buffalo's' zijn lippen brandt. Vanderhaeghe bracht Gent van de veertiende plaats naar play-off 1, maar daar draaide het na een goede start plots vierkant. De coach kwam ter discussie te staan, maar gelooft desondanks in een verlengd verblijf in de Arteveldestad.

Onlangs bestond er twijfel over de toekomst van Vanderhaeghe, maar uiteindelijk ontsloeg het Gentse bestuur assistent Bernd Thijs en niet de T1. Vreesde Vanderhaeghe dan niet voor een ontslag? "Niet echt. Ik ga nooit zo denken. Weet je waarom? Omdat ik alles voor mijn job doe. (mijmert) Ik had de indruk dat het bestuur me net wilde helpen. Door een shockeffect te creëren, te laten voelen dat de situatie niet meer normaal was... Het was een bewogen week", zegt de Gent-trainer in Het Laatste Nieuws.

Dat Thijs plots de bons kreeg, verraste Vanderhaeghe wel. "Ja. (denkt na) "Op het moment dat Bernd naar de bureaus in de Ghelamco Arena vertrok, heeft de voorzitter me ingelicht. Meer wil ik daar eigenlijk niet over kwijt. Het vertrek van Bernd is een interne aangelegenheid. En geen beslissing van het moment zelf", aldus Vanderhaeghe. Zelf had hij evenwel geen problemen met Thijs. "Nee. Ik heb woensdag nog met Bernd gepraat in Tubeke, waar we moesten samenkomen voor onze Pro Licence-punten."

Hoe het volgend seizoen verder moet, weet Vanderhaeghe wel. Hij gaat ervan uit dat hij trainer blijft in Gent. "Een coach heeft tegenwoordig nooit die garantie, maar ik heb er wel vertrouwen in", klinkt het strijdvaardig.

Poll: Is Vanderhaeghe ook volgend seizoen nog trainer van Gent?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I  AA Gent

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024