'Opmerkelijke informatie over nieuw contract Roberto Martinez uitgelekt'

'Opmerkelijke informatie over nieuw contract Roberto Martinez uitgelekt'
Zaterdag 19 mei 2018 - 09:36   I  

Roberto Martinez zette eerder deze week zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). De Spaanse oefenmeester blijft tot het EK in 2020 bondscoach van de Rode Duivels. Dat het nieuws in aanloop naar het WK in Rusland bekend werd gemaakt, is enigszins een verrassing. Maar er is nog een verrassing.

Zo meldt de Franstalige krant La Dernière Heure dat er in het nieuwe contract van Martinez geen vertrekclausule werd opgenomen. Als een clubteam de Spanjaard wil weghalen bij de nationale ploeg, dan kan dat dus niet zomaar. Een eis van de KBVB, zo blijkt. Bij de Belgische Voetbalbond zijn ze immers van mening dat het engagement tussen beide partijen op die manier nog groter is.

Zelfs als Martinez de Rode Duivels in het beste geval naar de gouden plak op het WK leidt, zal hij dus niet zomaar kunnen vertrekken naar een club. Geïnteresseerde ploegen zullen altijd eerst via de KBVB moeten passeren om te onderhandelen over een afkoopsom. Het mes snijdt evenwel aan twee kanten. Als het WK straks enorm tegenvalt, moeten de KBVB en Martinez ook bespreken hoeveel een stopzetting van het contract moet kosten. Wat Martinez jaarlijks zal opstrijken dankzij zijn nieuwe contract? 800.000 euro.

Poll: Is de contractverlenging een goede zaak?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024