Boskamp weet niet wat hij ziet van Club-speler: "Pijnlijke constatering"

Boskamp weet niet wat hij ziet van Club-speler:
Zaterdag 19 mei 2018 - 10:04   I  

Club Brugge kroonde zich dit seizoen tot kampioen in de Jupiler Pro League. Als klap op de vuurpijl ging de kersverse landskampioen op het Gala van Profvoetballer van het Jaar ook nog eens met aller belangrijke prijzen aan de haal. Ivan Leko werd Trainer van het Jaar, Hans Vanaken Speler van het Jaar en en Wesley Moraes Talent van het Jaar. Dat laatste kan analist Johan Boskamp maar niet begrijpen.

“Waar ik echt van stond te kijken was dat Wesley de prijs voor Beste Belofte won", steekt Boskamp in Het Belang van Limburg van wal. "Dat heeft hij helemaal te danken aan de landstitel van Club, want een geweldenaar is dat niet. Begrijp me niet verkeerd, het is een aardige spits, maar niet iemand die over twee jaar aan een club als Valencia wordt verkocht. Bovendien draait hij al wat seizoenen mee."

Veel concurrentie had Wesley evenwel niet, en het was op die manier dat hij kon profiteren en met de prijs van Talent van het Jaar aan de haal ging. Dat is ook Boskamp opgevallen. "Zo besef je dat er maar heel weinig jonge spelers zijn doorgebroken dit jaar. Een pijnlijke constatering", besluit de Nederlander.

13 goals

De 21-jarige Wesley was dit seizoen in alle competities samen goed voor 13 doelpunten in 43 wedstrijden. Hoewel hij meermaals kritiek kreeg omdat hij grote kansen onbenut liet, bleef Leko in Wesley geloven. De Braziliaanse targetman bedankte in play-off 1 voor het vertrouwen met enkele sterke prestaties en belangrijke doelpunten.

Poll: Is Wesley een verdiende winnaar voor Talent van het Jaar?

TAGS  I  Wesley  I  Club Brugge  I  Boskamp

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024