'Tóch contact tussen Anderlecht en Willy Sagnol'

'Tóch contact tussen Anderlecht en Willy Sagnol'
Zaterdag 19 mei 2018 - 10:18   I  

De voorbije dagen was het Belgische voetballandschap in de ban van de geruchten omtrent een vroegtijdig ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Willy Sagnol, ex-speler van Bayern München, werd plots genoemd als nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Een opmerkelijk gerucht, maar het zal geen concrete vormen aannemen.

Het Nieuwsblad liet al weten dat het Sagnol zichzelf graag in the picture wil zetten omdat hij aan het einde van dit seizoen einde contract is bij Bayern München. "Wellicht positieve reclame, want Sagnol moet zijn huidige werkgever Bayern München straks verlaten. De gewezen verdediger begon er dit seizoen als assistent van Carlo Ancellotti en was er zelfs een week interim-coach na diens ontslag, maar ondertussen is Sagnol gedegradeerd tot technisch medewerker. Momenteel wordt hij bij een aantal teams genoemd als hoofdcoach - onder meer bij Saint-Etienne - en dus kan hij wel wat publiciteit gebruiken", klonk het in de krant.

Iets wat de Franstalige krant La Dernière Heure nu tegenspreekt. Er zou wel degelijk contact geweest zijn tussen Anderlecht en Sagnol, al was het de Fransman zelf die initiatief nam. De voormalige rechtsachter werd via zijn zaakwaarnemer aangeboden in Brussel, maar daar maakten ze onmiddellijk duidelijk dat ze geen interesse hadden in Sagnol. Voorzitter Marc Coucke wil ook volgend seizoen doorgaan met Hein Vanhaezebrouck, die het volste vertrouwen krijgt.

Poll: Moet Vanhaezebrouck trainer van Anderlecht blijven?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Sagnol  I  Coucke  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024