'Anderlecht zet alles op alles, 'speler van 10 miljoen' reageert negatief'

'Anderlecht zet alles op alles, 'speler van 10 miljoen' reageert negatief'
Zaterdag 19 mei 2018 - 11:12   I  

RSC Anderlecht staat voor één van zijn belangrijkste mercato's in járen. Marc Coucke en Luc Devroe willen de huidige spelerskern onder handen nemen en gevoelig versterken. Stiekem droomt het tweetal van enkele ronkende namen, maar aan uitgaande zijde zal paars-wit ook enkele belangrijke spelers kwijtspelen...

Eén van de eersten die de deur in het Constant Vanden Stockstadion achter zich dicht zal trekken, is Adrien Trebel. De middenvelder van RSCA wil naar een grotere competitie. In januari hield het oude Anderlecht-bestuur de Fransman nog tegen, maar Coucke en Devroe zullen Trebel straks wél laten gaan.

Nochtans deed het nieuwe Anderlecht-bestuur zijn uiterste best om Trebel in Brussel te houden. La Dernière Heure meldt dat Coucke en Devroe enkele dagen geleden contact opnamen met de entourage van Trebel en duidelijk maakten dat ze de speler graag zouden houden. Een mooi compliment voor misschien wel de beste paars-witte speler van het seizoen, maar ook niet meer dan dat. Trebel en zijn zaakwaarnemer lieten aan Anderlecht weten dat het tijd is voor iets anders. Op zijn 27ste heeft Trebel het gezien in de Jupiler Pro League en wil hij komende zomer naar een grotere competitie.

Het prijskaartje

Dan rest er nog het prijskaartje. Coucke en Devroe zullen meewerken aan het vertrek van Trebel, maar niet tegen eender welke prijs. Anderlecht betaalde destijds 3 miljoen euro aan Standard, maar hoopt nu op een veelvoud van dat bedrag. De huidige waarde van Trebel wordt op 7 à 8 miljoen euro geschat. Bij Anderlecht hopen ze dat er straks verschillende ploegen op de krabbel van Trebel azen en dat ze uiteindelijk een bedrag van om en bij de 10 miljoen zullen opstrijken. Een hoge som, maar in het hedendaagse voetbal is dat goed mogelijk.

Poll: Is Trebel 10 miljoen euro waard?

TAGS  I  Trebel  I  Anderlecht  I  Coucke  I  Devroe

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024