'Dit bedrag moet Standard aan Club Brugge betalen voor Preud'homme'

'Dit bedrag moet Standard aan Club Brugge betalen voor Preud'homme'
Zaterdag 19 mei 2018 - 11:26   I  

Het seizoen in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen en het moge nu al duidelijk: tijdens de volgende jaargang zullen er opnieuw heel wat nieuwe gezichten opduiken. Eén van de opmerkelijkste gezichten die onze Belgische competitie straks mag verwelkomen, is Michel Preud'homme. Officieel is het nog niet, maar het staat ondertussen al even vast dat de Luikenaar de nieuwe trainer van Standard wordt.

Ricardo Sa Pinto slaagde er ondanks enkele woelige maanden in om Standard naar de eindzege in de beker én een plaats in play-off 1 te loodsen. In die play-offs deed de ploeg van de excentrieke Portugees het uitstekend, en zo liggen De Rouches op de laatste speeldag van het seizoen zelfs in polepositie om de tweede plaats en het bijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League binnen te halen. Allemaal goed en wel, maar toch zal Sa Pinto straks moeten opkrassen.

Standard-voorzitter Bruno Venanzi gelooft ondanks de recente prestaties van zijn ploeg niet in een verdere samenwerking met Sa Pinto. Venanzi is er als de dood voor dat de Portugees volgend seizoen in zijn oude gewoontes zal hervallen als het opnieuw iets minder begint te draaien. En dus zit Michel Preud'homme, samen met zijn volledige technische staf, al in de wachtkamer.

500.000 euro of 1 miljoen?

Preud'homme zou reeds een akkoord hebben met Standard en achter de schermen al werk maken van volgend seizoen. Hij gaat Sa Pinto dus vervangen, maar Standard moet allereerst wel nog eens rond de tafel gaan zitten met... Club Brugge. Daar ligt Preud'homme immers nog steeds tot medio 2019 onder contract. Voorzitter Bart Verhaeghe is niet van plan om moeilijk te doen en gunt zijn ex-coach een overstap naar Sclessin.

Her en der werd gefluisterd dat de naam van Preud'homme al op tafel kwam toen Standard en Club Brugge de transfer van Alexander Scholz regelden. Toen zouden beide clubs afgesproken hebben dat Preud'homme voor een bedrag van 500.000 euro naar Luik kan verhuizen. Niets is minder waar, want niet veel later raakte bekend dat men in het Jan Breydelstadion van plan is om vast te houden aan de vastgelegde afkoopsom van 1 miljoen euro. Standard-voorzitter Venanzi weet dus wat gedaan.

Poll: Is 1 miljoen euro een correct bedrag?

TAGS  I  Preud'homme  I  Standard  I  Club Brugge  I  Venanzi  I  Verhaeghe  I  Sa Pinto

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022