"Als Roberto Martinez miserie wil, moet hij dát vooral doen"

Zaterdag 19 mei 2018 - 11:41   I  

Maandagmiddag maakt Roberto Martinez zijn definitieve selectie voor het WK in Rusland bekend. Het is nu al uitkijken naar welke spelers er wel en niet bij zullen zijn. De bondscoach moet sowieso enkele (potentiële) Rode Duivels teleurstellen, dat is nu eenmaal part of the job. Maar wat doet Martinez met Radja Nainggolan? De bondscoach lijkt wel een haat-liefdeverhouding met de middenvelder te hebben.

Sinds Martinez aan het roer staat bij de nationale ploeg, was Nainggolan er eens bij en dan weer niet. De bondscoach is van mening dat Il Ninja lang niet altijd professioneel genoeg bezig is met zijn vak. Bovendien is Martinez zich er ook van bewust dat Nainggolan niet de gemakkelijkste is. Zo iemand zou op een groot toernooi voor problemen kunnen zorgen en die angst leeft bij de Spanjaard.

Als het van gewezen selectief heer Aimé Anthuenis afhangt, moet Nainggolan toch maar mee naar Rusland. "Om een selectie van 23 spelers te maken, moet je rekening houden met twee dingen. Ten eerste is er het statistisch gegeven dat verdedigers het meeste geel en rood pakken op een toernooi. Ten tweede zijn wij met Kompany en Vermaelen letterlijk kwetsbaar achteraan. Die twee dingen samen betekenen dat je verhoudingsgewijs toch vrij veel verdedigers zal moeten meepakken."

"Ik zou Nainggolan 200 keer meenemen"

"Dat maakt dat je moet opletten wie je meeneemt voor het middenveld en de aanval. Maar Nainggolan zou ik geen 100, maar 200 keer meenemen", benadrukt Anthuenis in Het Laatste Nieuws. "Je kan Radja niet thuislaten, hij is één van de besten in Italië. Hij is een klasse beter dan Tielemans of Dendoncker. Als je miserie wil, moet je Radja thuislaten", voegt de analist er nog aan toe. Waarmee ik niet zeg dat hij altijd moet spelen. Ik zou Witsel en Dembélé op het middenveld zetten, met De Bruyne daarvoor."

Om te voorkomen dat Nainggolan tijdens het WK buiten de lijntjes kleurt, zou Anthuenis een reglement opstellen. "Je moet als coach voor je vertrekt duidelijke regels afspreken met je spelersraad. Dan heb je een reglement voor de hele ploeg. Als Nainggolan dan toch bier gaat drinken en sigaretten roken, heb je de groep achter je. Dan wordt een speler die over de schreef gaat, gecorrigeerd door de groep. Als dat al nodig zou zijn", besluit de ex-coach van onder meer Sporting Lokeren, KRC Genk en Anderlecht.

Poll: Moet Nainggolan mee naar het WK?

TAGS  I  Nainggolan  I  Anthuenis  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  AS Roma

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024