Ivan Leko komt met eerlijke bekentenis over Hein Vanhaezebrouck

Ivan Leko komt met eerlijke bekentenis over Hein Vanhaezebrouck
Zaterdag 19 mei 2018 - 12:40   I  

Ivan Leko is erin geslaagd om in zijn eerste seizoen als trainer van Club Brugge meteen kampioen te worden. Een betere start kon hij zich dan ook niet wensen. Leko is een harde werker, maar veel meer kon hij niet verwachten van het eerste seizoen.

Dat vertelt Ivan Leko in Het Nieuwsblad. “Als we geen kampioen waren geworden, was het verhaal inderdaad helemaal anders geweest. Maar hadden we dit jaar eigenlijk veel beter kunnen doen? Basaksehir en AEK Athene waren op het moment dat we hen troffen te sterk voor ons, de halve finales van de beker halen was mooi en we pakten de titel. Daar moeten we trots op zijn en dat besef ik nog niet.”

Respect voor Hein Vanhaezebrouck

Ivan Leko heeft dit seizoen al enkele keren zijn waardering voor Hein Vanhaezebrouck uitgesproken. Dat was steeds oprecht, want in de ogen van de Kroaat is Vanhaezebrouck een toptrainer. Ook toen Vanhaezebrouck uithaalde naar de scheidsrechter voor de wedstrijd tegen Club Brugge zag Leko dat hij zich dat als grote trainer kon permitteren. Dat respect blijkt nu wederzijds.

“We hebben elkaar maandag op het Gala van de Profvoetballer lang gesproken. Ik ben een fan van hoe hij is als trainer en ik voel dat hij ook respect heeft voor hetgeen ik doe. En eerlijk: als je over voetbal wil praten, heb je in Vanhaezebrouck gewoon een ideale gesprekspartner.”

Poll: Wie is volgens jou de betere coach?

TAGS  I  Leko  I  Vanhaezebrouck  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024