'Vanderhaeghe kondigt komst aan van absolute topspits'

'Vanderhaeghe kondigt komst aan van absolute topspits'
Zaterdag 19 mei 2018 - 14:40   I  

Ook AA Gent speelt zondag haar laatste wedstrijd van het seizoen. Een einde van een lang en slepend seizoen, waarin Gent van trainer wisselde, een stevige remonte wist in te zetten om uiteindelijk terug wat weg te zakken. Daarom moet het nu nog vol aan de bak, uitgerekend tegen landskampioen Club Brugge.

Een groot probleem van AA Gent dit seizoen was toch het scorend vermogen. AA Gent had veel te veel kansen nodig om te kunnen scoren. Er is met Janga en Yaremchuk wel kwaliteit voorin, maar een echt vlot scorende spits hebben ze niet. Zo een absolute topspits is uiteraard niet gemakkelijk te vinden, maar volgens de coach van AA Gent moet die volgend seizoen wel komen naar de Ghelamco Arena.

We hebben geen vlot scorende spits. Yaremchuk kende een goede periode en Janga stond er op enkele belangrijke momenten, maar op die positie moet er iets bijkomen", aldus Vanderhaeghe op zijn persconferentie volgens Het Laatste Nieuws.

"Een leider"

AA Gent mist ook een echte leider, maar die hebben ze eigenlijk al rondlopen. Renato Neto is daarvoor de geschikte persoon en Vanderhaeghe hoopt natuurlijk dat hij volgend seizoen een heel seizoen lang kan rekenen op de middenvelder.

"Maar ik mis wel een aantal leiders. Jongens die een ploeg op de juiste momenten sturen, zelfs al spelen ze niet goed. Iemand zoals Neto bijvoorbeeld. Hij kan dat. Hij zet de anderen op hun plaats, weet wat hij moet doen en pakt desnoods eens geel. Die ervaring missen we wat."

Poll: Mist AA Gent een topspits?

TAGS  I  AA Gent  I  Vanderhaeghe

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024