Versterkt Club Brugge zich met deze Belgische topdoelman?

Versterkt Club Brugge zich met deze Belgische topdoelman?
Zondag 20 mei 2018 - 07:42   I  

Club Brugge werd dan wel kampioen, een overtuigende doelman heeft het niet in haar rangen lopen. Hoewel Club in de winter nog maar net 2 doelmannen ging halen moet Mannaert nu alweer op zoek naar een doelman. Een topper moet dat worden, zeker na de misérie die Club dit seizoen heeft meegemaakt met haar doelmannen.

In Krant van West-Vlaanderen laat Birger Maertens zijn licht eens schijnen op de versterkingen die Club Brugge volgend seizoen moet gaan halen. Ook volgens hem is een doelman prioriteit, maar een eenvoudige opdracht wordt dat niet. Ook een Belgische topdoelman, Hendrik Van Crombrugge wordt genoemd, wordt moeilijk volgens hem. De Club-fans zitten volgens hem nog steeds met Mat Ryan in hun hoofd en in vergelijking met de Australiër zijn die jonge Belgische doelmannen niet goed genoeg.

“In België kijk ik dan in eerste instantie naar Thomas Kaminski, Hendrik Van Crombrugge en Colin Coosemans maar Club Brugge is toch nog altijd iets anders dan Kortrijk, Eupen en Mechelen. Met nog steeds Mathew Ryan in het achterhoofd ligt het verwachtingspatroon van de supporters op dat vlak trouwens nog altijd heel hoog. Verder zal er afhankelijk van wie er vertrekt – Abdoulay Diaby en/of Anthony Limbombe? – in de spits en op de flank nog versterking bij moeten komen.”

Wat met Horvath?

Maertens gelooft ook nog steeds in de kwaliteiten van Horvath, maar niet om een heel seizoen lang als eerste doelman op te treden. "Ik geloof wel dat er potentieel in Ethan Horvath zit, maar nog niet om een heel seizoen als eerste doelman te fungeren. Het bestuur moet dus absoluut in een goede eerste keeper investeren."

 

Poll: Moet Club Brugge kiezen voor een Belgische doelman of toch een buitenlandse piste bewandelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KAS Eupen  I  Van Crombrugge  I  KV Mechelen  I  Coosemans  I  KV Kortrijk  I  Kaminski

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024