De 23 van ex-bondscoach Anthuenis: "Bij mij staat hij niet in de basis"

De 23 van ex-bondscoach Anthuenis:
Zondag 20 mei 2018 - 08:10   I  

In een vorig leven was Aimé Anthuenis nog bondscoach van de Rode Duivels. Nu mag hij zijn ervaring en voetbalkennis laten spreken als analist voor de televisie en de geschreven pers. In De Zondag geeft Aimé zijn 23 spelers die hij zou selecteren mocht hij nog bondscoach zijn.

Anthuenis zou trouwens kiezen voor een 4-3-3 en dat zorgt toch voor enkele grote verschuivingen. Zo zet hij Thomas Meunier niet eens in de basis, want op de rechtsachter geeft hij de voorkeur aan Alderweireld. "Daarom behoort Meunier niet tot mijn basiself. Die is voor mij toch eerder flankspeler dan verdediger", aldus Anthuenis.

Verder laat hij een Christian Benteke of een Thorgan Hazard, omdat hij liever een extra verdediger meeneemt. Zo probeert hij de blessuregevoeligheid van de verdediging op te vangen. Een les die hij leerde na het EK. "Vooraan en op het middenveld is de keuze zeer groot, maar de verdedigers lopen een veel groter risico dat ze uitvallen", aldus Anthuenis.

Doel: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Matz Sels

Verdediging: Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Jordan Lukaku, Jason Denayer, Laurent Ciman, Thomas Meunier

Middenveld: Axel Witsel, Mousa Dembélé, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli, Radja Nainggolan, Marouane Fellaini

Aanval: Romelu Lukaku, Dries Mertens, Yannick Carrasco, Michy Batshuayi, Divock Origi

Poll: Een goede selectie?

TAGS  I  Anthuenis  I  Rode Duivels  I  WK  I  Meunier  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024