Preud'homme krijgt er stevig van langs: "Hoe gaat hij zich daar uitlullen?"

Preud'homme krijgt er stevig van langs:
Zondag 20 mei 2018 - 16:06   I  

Als alles volgens plan verloopt, keert Michel Preud'homme binnenkort terug op Sclessin. De Luikse oefenmeester moet bij Standard de opvolger van Ricardo Sa Pinto worden. De excentrieke Portugees leidde Standard naar succes, maar het is zijn gedrag van eerder dit seizoen dat hem finaal lijkt te nekken. Jan Mulder heeft er zo zijn eigen mening over.

In Het Laatste Nieuws laat de analist zijn licht schijnen over de ontwikkelingen bij Standard. "Ricardo Sá Pinto is de succescoach van Standard Luik. De club gaat na zondag, het einde van play-off 1, het contract met de nieuwe en oude sterke man, Michel Preud'homme, wereldkundig maken. Wat moet je dan zeggen? Hoe kan Ricardo antwoorden? Op welke manier in 's hemelsnaam lult Michel zich daar uit? Ik zit er al weken over in. Hoewel het een heidense klus voor hem lijkt, verheug ik me het meest op de persconferentie van Sá Pinto."

Mulder stelt zich in de plaats van de Portugees en probeert te schetsen hoe die zal reageren. "'De dag van vandaag is uniek in the history of football. Nooit meer zal zich het drama herhalen waarvan ik het lijdend voorwerp ben. Mijn boys en ik hebben Standard great again gemaakt, maar achter mijn rug pikten de gieren van het succes. Ik vertrek met opgeheven hoofd door de voordeur. Daarna zal die deur wagenwijd opengaan voor de wanorde die hier voor mijn komst heerste. Ik wens u allen succes.' Of hij houdt het op aandringen van een advocaat kort: 'It's a pleasure to work here. Ik verheug me op onze samenwerking. Thank you.'"

"Preud'homme zal dit weekeinde nergens worden gesignaleerd"

"Preud'homme zal dit weekeinde nergens op de tribune worden gesignaleerd, hij zweet thuis op een verklaring na zijn aanstelling als technisch directeur-trainer-manager algemene zaken-hoofd accommodaties-voorzitter van de raad van commissarissen van Standard de Liège", gaat Mulder verder. En hij kruipt ook voor MPH even in de pen.

"'Eerst wil ik Ricardo Sá Pinto feliciteren met het geweldige seizoen dat hij Standard heeft geschonken en dat nu achter ons ligt. Het leven gaat altijd door. Stilstand is achteruitgang. De concurrentie slaapt niet, optimalisering van onze hoge positie is gewenst. Daarom heb ik me bereid verklaard de fakkel over te nemen.' Delete. Te hoogdravend. Een uur ijsberen later gaat Michel weer zitten. Mevrouw Preud'homme staat achter zijn stoel en dicteert: 'Mijn lievelingskleur is rood. Ik ben weer thuis. Het is een plezier om hier te werken.' De coach kijkt even om en klapt de laptop dicht. Moegestreden. Wij zijn erg benieuwd waarmee hij straks voor de pers verschijnt", besluit Mulder.

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Preud'homme  I  Standard  I  Club Brugge  I  Venanzi  I  Sa Pinto  I  Mulder

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022