Kortrijk-speler krijgt plots zware schorsing voor positieve dopingtest

Kortrijk-speler krijgt plots zware schorsing voor positieve dopingtest
Zondag 20 mei 2018 - 16:25   I  

Opmerkelijk nieuws in de Jupiler Pro League. Bennard Kumordzi, de verdediger van KV Kortrijk, heeft een schorsing van vier maanden gekregen voor een positieve dopingtest. Dat nieuws maakten 'De Kerels' zondagnamiddag bekend via hun officiële kanalen.

 

"Bennard Kumordzi moest zich op 15/10/2017 na afloop van de wedstrijd Standard Luik – KV Kortrijk aanbieden voor een antidopingcontrole. Het resultaat van deze controle, ook na de aangevraagde tegenexpertise, was positief. Er werd een concentratie van 186 ng/ml Carboxy-THC aangetroffen in de urinestaal, waar er normaal een toegestaan maximum van 180 ng/ml is, een minieme overschrijding dus. Carboxy-THC is bovendien niet prestatiebevorderend", klinkt het.

Ondanks de kleine hoeveelheid teveel in het lichaam van Kumordzi, volgt er een strenge straf. "Bennard Kumordzi wordt hiervoor, door het Vlaams Doping Tribunaal, voor 4 maanden geschorst. Tijdens deze periode zal hij uiteraard niet kunnen deelnemen aan officiële wedstrijden, maar blijft wel deel uitmaken van de A-kern van KV Kortrijk", klink het verder nog op de webstek van de West-Vlaamse club.

De speler zelf reageerde niet, maar is volgens de club aangedaan. "Bennard is aangedaan door de feiten en benadrukt dat hij de substantie zelf niet bewust heeft ingenomen. Hij zal zich tijdens zijn schorsing blijven inzetten voor de club en hoopt om na zijn schorsing zo snel mogelijk opnieuw zijn waarde voor de club te bewijzen."

Poll: Is dit een terechte schorsing?

TAGS  I  Kumordzi  I  KV Kortrijk  I  RC Genk

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024