Standard pakt tweede plaats na rampzalige eerste helft Anderlecht

Zondag 20 mei 2018 - 19:52   I

Standard heeft de tweede plek gepakt in het eindklassement. Club Brugge was al kampioen maar de Europese plaatsen moesten nog verdeeld worden. Door het verlies van Anderlecht is Standard nooit in de problemen gekomen voor plek 2. Gent eindigt 4e en RC Genk 5e. Anderlecht zal op een teleurstellende derde plek het seizoen afsluiten.

In de eerste helft zagen we een rampzalig Anderlecht. Een doelpunt van Trossard werd nog onder veel commotie door de VAR afgekeurd maar voor rust zag het toch nog tegen een 0-2 achterstand aan na mooie goals van Wouters en Trossard. Beide doelpunten vielen binnen twee minuten overigens.

In de tweede helft kwam een ander Anderlecht uit de kleedkamer. Op voorzet van Saelemaekers maakte Teodorczyk de aansluitingstreffer en niet veel later was er een discutabele fase wanneer de Pool neerging in het strafschopgebied. Er werd geen penalty gegeven. Trebel kwam nog dicht bij de gelijkmaker via een vrije trap maar het mocht niet baten voor paars-wit.

AA Gent deed wat het moest doen op het veld van Club Brugge, winnen. Het was de Japanner Kubo die de winning-goal maakte en zo Gent verzekerde van de vierde plaats. Standard speelde doelpuntenloos gelijk op Charleroi en dat was genoeg voor zeker te zijn van plaats twee. Standard gaat zo naar de voorronde van de Champions League en RC Genk zal een testwedstrijd moeten spelen voor Europees voetbal.

Poll: Standard is de verdiende tweede?