Sa Pinto geeft meer uitleg over zijn vertrek bij Standard

Sa Pinto geeft meer uitleg over zijn vertrek bij Standard
Zondag 20 mei 2018 - 20:55   I  

Sa Pinto heeft definitief zijn laatste wedstrijd bij Standard afgesloten. De 0-0 tegen Charleroi was het eindpunt van de Portugees bij de Rouches. Dit heeft hij zelf laten weten op een persconferentie na de match. De deur voor Michel Preud'homme staat nu wagenwijd open. "Het is geen vaarwel, maar tot ziens", laat Sa Pinto weten.

“Misschien is het geen verrassing, maar dit is mijn laatste match als coach van Standard. Ik hou van deze club. Ik heb een paar doelen bereikt, dingen gewonnen. In mijn eerste seizoen deden we meer wat de mensen dachten. Zo is voetbal. Soms kan je niet verder, er zijn beslissingen die je maakt en ondergaat. Jammer genoeg ga ik niet verder als coach van Standard. Het is niet iets wat ik wou. Maar dit is het moment om niet door te gaan”, aldus Sa Pinto.

“Ik sprak met de directie en we kwamen overeen om het contract voor volgend seizoen te verbreken. Op een menselijke manier. Dat is belangrijk voor de toekomst van de club en voor mezelf. Ik hou te veel van Standard om niet als vrienden uit mekaar te gaan. Dit was een groot seizoen. Toen ik toekwam zat Standard twee jaar niet in Play-Off 1. Het was moeilijk in de kleedkamer. Er waren geen regels, geen passie, geen verbondenheid. Iedereen dacht aan zichzelf. Het was moeilijk om dingen te veranderen. Standard is geen gemakkelijke club, de druk was en is er groot.”

Poll: Sa Pinto is onterecht ontslagen bij Standard?

TAGS  I  Standard  I  Sa Pinto

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024