Vanhaezebrouck legt grote veranderingen Anderlecht op tafel

Vanhaezebrouck legt grote veranderingen Anderlecht op tafel
Zondag 20 mei 2018 - 21:14   I  

Anderlecht verloor op eigen veld van RC Genk. Het eindigt in het klassement op een teleurstellende derde plaats en zal volgend seizoen actief zijn in de Europa League. Wil het daar iets forceren zal er veel moeten veranderen, dat weet ook Hein Vanhaezebrouck.

"Mocht ik aan het begin van het seizoen deze kern gehad hebben, dan had ik eens aan de alarmbel getrokken. Er was te weinig evenwicht. En ook veel te weinig wisselmogelijkheden. Gelukkig waren de jongeren er, op hen hebben we kunnen rekenen, maar het wordt een uitdaging om een groep samen te stellen die meer concurrentie biedt."

"We moeten een nieuwe start maken”, zo luidt het oordeel van de coach van paars-wit. Anderlecht haalde al versterking voor volgend seizoen met Cobbaut, Abazaj, Makarenko en Milic, maar is duidelijk nog lang niet klaar met shoppen.

"Er is heel veel werk, maar dat is al mijn hele carrière zo. Bij KV Kortrijk was het elk jaar het geval, bij Gent eigenlijk ook, op het tweede seizoen na, toen we het beste voetbal in België speelden. Ik ben het dus gewoon. (denkt na) Trouwens, we hebben toch een Europees ticket, hé. Ik geef toe dat Anderlecht beter zou moeten kunnen doen dan derde eindigen, maar gezien de omstandigheden…”

Poll: Vanhaezebrouck krijgt dit Anderlecht weer op de rails?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024