Sa Pinto zorgde voor enorme financiële opsteker bij Standard

Sa Pinto zorgde voor enorme financiële opsteker bij Standard
Zondag 20 mei 2018 - 22:50   I  

Sa Pinto heeft definitief zijn biezen gepakt bij Standard Luik. De Portugese oefenmeester behaalde bekerwinst en een tweede plek maar dat bleek niet genoeg. De deur voor Preud’homme staat nu helemaal open. Bij zijn afscheid vertelde Sa Pinto ook voor de enorme financiële groei onder zijn bewind.

Sa Pinto kan terugkijken op een geslaagd avontuur zo vindt hij zelf. “Ik ben trots op de job die we vervuld hebben”, vervolgde Sa Pinto. “We hebben een familie gecreëerd. Iedereen wilde alles winnen. De fans zijn ook weer trots op Standard. We wonnen de beker, kwalificeerden ons eerst voor de Europa League en nu voor de Champions League. We gingen door tot het einde.”

Ook financieel was Sa Pinto succesvol. “Als er niet gebeurde wat er gebeurd is tegen Club Brugge, konden we kampioen worden. We mochten dromen. We zijn kampioen van de play-offs en daar ben ik trots op. We hebben de beste aanval en de beste verdediging in de play-offs. De waardes van spelers zijn omhoog gegaan. Junior, Marin, Luyindama, Emond…. Financieel zijn we dit seizoen 16 miljoen euro vooruitgegaan.”

Poll: Standard heeft de situatie met Sa Pinto niet goed aangepakt?

TAGS  I  Standard  I  Sa Pinto  I  Preud'homme

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022