Onwaarschijnlijk: dit elftal Rode Duivels neemt Martinez niét mee naar WK

Onwaarschijnlijk: dit elftal Rode Duivels neemt Martinez niét mee naar WK
Maandag 21 mei 2018 - 13:52   I  

Roberto Martinez staat opnieuw een stap dichter bij zijn definitieve selectie voor het WK in Rusland. De bondscoach maakte maandag 28 geselecteerden bekend, op 4 juni vallen nog vijf onder hen af. Sommigen mogen dus nog hopen op de wereldbeker, voor anderen is er geen hoop meer.

Wij stelden een elftal samen met spelers die door Martinez niet worden meegenomen naar het WK. De meesten onder hen moesten het afleggen tegen topspelers die bij grote clubs spelen. Dat ze het moeilijk zouden krijgen om in de kern van de Rode Duivels te geraken, was al even duidelijk. Maar toch hebben onderstaande jongens ook kwaliteiten en zouden ze bij een ander voetballand mogelijk wél international zijn.

Praet en Nainggolan op het middenveld

In doel opteren we voor Matz Sels of Koen Casteels. Zij zijn er nu nog wel bij, maar één van hen zal op 4 juni nog afvallen. In de alternatieve selectie hebben ze hun plaats tussen de palen, aangezien ze momenteel allebei beter zijn dan pakweg Van Crombrugge of Coosemans. In de defensie met drie krijgen Björn Engels, Brandon Mechele en Nicolas Lombaerts een plaats.

Op het middenveld vinden we Junior Edmilson, Radja Nainggolan, Dennis Praet en Anthony Limbombe terug. Jongens als Sven Kums, Vadis Odjidja, Thomas Foket, Timothy Castagne, Hans Vanaken en Leandro Trossard moeten het dus ontgelden. Voorin tot slot, kiezen we voor een aanval met Divock Origi, Kevin Mirallas en Laurent Depoitre. Drie spelers die droomden van het WK, maar uiteindelijk naast een selectie grepen.

De opstelling van de 'alternatieve' Rode Duivels:

Poll: Zou deze ploeg iets klaarspelen op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  RC Genk  I  KV Oostende

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024