Ex-bondscoaches verwijzen redenering Martinez naar de prullenbak

Ex-bondscoaches verwijzen redenering Martinez naar de prullenbak
Maandag 21 mei 2018 - 15:10   I  

Martinez heeft door het niet selecteren van Radja Nainggolan een bom laten ontploffen door België. Ongeloof en onbegrip zijn de juiste woorden die nu circuleren en ook ex-bondscoaches Robert Waseige en Aimé Anthuenis begrijpen de keuze van Martinez niet en verwijzen de uitleg en redenering van de Spanjaard naar de prullenbak.

Robert Waseige

Martinez heeft Nainggolan puur om tactische reden niet meegenomen, maar Waseige vindt net dat Il Ninja een ander type is dan de rest van het middenveld. “Ik vind het echt spijtig. Ik had een speler als Radja sowieso geselecteerd, puur sportief hoort hij in de kern. Hij zou ons assortiment breder gemaakt hebben want hij heeft een stijl die verschillend is van de andere middenvelders zoals Witsel en Dembélé”, zegt de 78-jarige Waseige tegenover Het Nieuwsblad.

“In een gesloten match waarin België dominant is, kan hij echt van pas komen. Hij is een complete, polyvalente voetballer. Oké, ik weet dat je knopen moet doorhakken, je kan geen 30 spelers meenemen naar het WK, maar bij de 23 zou Radja toch moeten zitten. Zeker gezien het seizoen dat hij met Roma gespeeld heeft. Martinez zal veel fans ontgoochelen, maar oké, hij vindt dit voor zichzelf duidelijk een eerlijke keuze.”

Aimé Anthuenis

Aimé Anthuenis had de persoonlijkheid van Nainggolan er graag bijgehad. Dat terwijl Martinez duidelijk moeite had met het sterke karakter van de middenvelder. “Kijk, alle begrip voor de keuzes van Martinez, hij zal zijn redenen er wel voor hebben. De bondscoach had ook een gesprek onder vier ogen met Nainggolan, we weten nog niet wat daar exact gezegd is.”

“Maar als je 28 spelers selecteert en Nainggolan zit daar zelfs niet bij… Ik vind dat een ploeg nood heeft aan persoonlijkheden, dus ik vind het jammer dat hij ontbreekt. In mijn selectie had hij zeker gezeten”, aldus Anthuenis tegenover Het Nieuwsblad.

Poll: Hebben de ex-bondscoaches gelijk?

TAGS  I  Martinez  I  Waseige  I  Anthuenis  I  Nainggolan

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024