"Martinez twijfelde nog om Nainggolan mee te nemen door aparte reden"

Maandag 21 mei 2018 - 15:50   I  

Roberto Martinez heeft de keuze gemaakt om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar het Wereldkampioenschap in Rusland. De beslissing brengt veel commotie te weeg en volgens analist Peter Vandenbempt twijfelde Martinez de afgelopen maanden omdat hij geen storm wilde veroorzaken.

"Ik denk dat de bondscoach eerlijk heeft gesproken", zei Vandenbempt tegenover Sporza. "Op basis van de wedstrijden van de Rode Duivels die hij al had gezien voor zijn aanstelling, zag hij het niet echt zitten met Radja."

"Hij vond niet meteen een plaats voor de specifieke speler die Nainggolan toch wel is. Martinez heeft een aanvalsspel ontwikkeld en heeft daar geen plaats voor hem. Hij ziet een ongeleid projectiel met niet genoeg discipline op het veld. Alles wat er ook nog naast het veld gebeurt, helpt dan niet."

"Als hij Nainggolan niet de rol kan geven die hij bij AS Roma bekleedt, namelijk die van cruciale sleutelspeler, dan neemt hij hem beter niet mee. Maar het is zonde dat Nainggolan stopt bij de nationale ploeg."

Martinez twijfelde

Volgens Vandebempt twijfelde Martinez nog om Nainggolan mee te nemen, maar voor andere redenen. "Het is een gedurfde en zeker geen populaire beslissing van Martinez. Hij was de voorbije maanden aan het twijfelen om Radja mee te nemen om de storm die nu is losgebarsten rond de nationale ploeg, te voorkomen."

"Als het nu mislukt, zal die beslissing van Martinez toch de grote stok zijn om hem te slaan. We zullen het zien bij de eerste oefeninterland tegen Portugal. Er ging toch een golf van enthousiasme door het Koning Boudewijnstadion toen Nainggolan op het veld kwam. Laat ons hopen dat het nu niet de verkeerde kant uit gaat."

Poll: Was het wel slim van Martinez om zoveel commotie te veroorzaken?

TAGS  I  Nainggolan  I  Martinez  I  Vandenbempt

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024