Joos: "Nainggolan gaat niet mee omdat Martinez deze speler wil pamperen"

Joos:
Maandag 21 mei 2018 - 20:20   I  

Filip Joos is dé kenner van het Italiaanse voetbal. De analist ziet Nainggolan vaak schitteren bij AS Roma en dan is het zeker vreemd dat een speler met zijn kwaliteiten niet geselecteerd is voor het WK. Al ziet Joos dat er meer aan de hand is.

Zo blijft Martinez volhouden dat het gaat om een tactische keuze en dat hij geen plaats heeft voor Nainggolan. Hij ziet Radja als 10 en daar heeft hij al voldoende talent rondlopen. Al is Joos het daar niet mee eens, want volgens hem heeft Nainggolan nooit de kans gekregen van de bondscoach om zich daar te tonen.

"Dat nooit testen op die nummer 6-positie en mordicus blijven zeggen dat Radja een nummer 10 is en dat hij daar als bondscoach genoeg spelers heeft, is raar voor een voetbaltrainer. Die uitleg komt omdat Radja bij Roma hoger speelt dan hij ooit in zijn carrière heeft gedaan. Toen Totti minder en minder begon te spelen, beseften de Roma-coaches dat ze op die positie veel aan Nainggolan hadden. Maar zij hadden geen Hazard en De Bruyne ter beschikking. Dat is dus de reden waarom Nainggolan bij Roma hoger is geduwd", aldus Joos volgens Sporza.

"Bepamperen van Axel Witsel"

Dat een Axel Witsel, die koos voor het geld in China, dan wel meegaat is eigenlijk oneerlijk. Volgens Joos houdt Martinez Witsel een hand boven het hoofd door Radja niet mee te nemen naar Rusland.

"Om dan te zeggen dat Nainggolan alleen goed is als nummer 10, klopt niet. Ik vind dit het pamperen van een nummer 6, met name Witsel, die er uitdrukkelijk voor heeft gekozen om niet de hoogste sportieve eer na te streven in zijn clubcarrière. Dan moet je je afvragen: moet je zo iemand blijven pamperen en ervoor zorgen dat hij geen vervanger heeft? Dat had Nainggolan kunnen zijn. Je blijft "clearly tactical" zeggen, terwijl ik meer en meer het gevoel krijg dat het om botsende persoonlijkheden gaat. Maar zeg dat dan", besluit Joos.

Poll: Neemt Martinez Witsel in bescherming door Radja niet mee te nemen?

TAGS  I  Witsel  I  Nainggolan  I  Joos  I  Rode Duivels  I  Martinez

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024