AA Gent neemt beslissing over toekomst Vanderhaeghe

AA Gent neemt beslissing over toekomst Vanderhaeghe
Dinsdag 22 mei 2018 - 07:03   I  

Yves Vanderhaeghe leidde AA Gent uiteindelijk naar de vierde plaats in het klassement. Goed voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League, maar ook goed genoeg om trainer van 'De Buffalo's' te mogen blijven? Dat is nog maar de vraag. Bij het Gentse bestuur nemen ze alleszins hun tijd om de juiste beslissing te nemen.

"Yves heeft een grote verdienste in dit alles", zegt Ivan De Witte in Het Laatste Nieuws. "Als alles bezonken is en we met Yves gesproken hebben, is de kans zeer groot dat we met elkaar doorgaan. De doelstellingen zijn bereikt. Maar laat mij toe om het daar voorlopig bij te houden. Ik wil eerst een evaluerend gesprek met Yves, op alle vlakken."

Ook in Het Nieuwsblad reageert De Witte overwegend positief. "We pakten Europees voetbal. In principe is de teneur dat we verder gaan richting volgend seizoen. Ik vind dat we tegen Club Brugge een zeer sterke eerste helft hebben gespeeld, maar gaat de kopbal van Vossen binnen, dan voeren we vandaag een ander gesprek. Kijk, we worden als club in een bepaalde hoek geduwd, maar ik vind dat het ons recht is om, nu de uitkomst van het seizoen gekend is, een diepgaandere analyse te maken. Hoe is onze terugval in Play-off 1 te verklaren? We gaan de zaken bekijken en een aantal gesprekken voeren.”

Beslissing

In de komende dagen zal er een goed gesprek volgen tussen het Gentse bestuur en Vanderhaeghe, en daar zullen beide partijen veel wijzer uit worden. Eerstdaags zal AA Gent dan ook een beslissing nemen over zijn trainer.

Poll: Moet Vanderhaeghe trainer van Gent blijven?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I  AA Gent  I  De Witte

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024