Roberto Martinez hakt belangrijke knoop door over Leander Dendoncker

Roberto Martinez hakt belangrijke knoop door over Leander Dendoncker
Dinsdag 22 mei 2018 - 14:15   I  

Leander Dendoncker speelde geen al te best seizoen bij Anderlecht, maar werd door Roberto Martinez toch niet aan de kant geschoven. De Spaanse bondscoach blijft geloven in de speler van Anderlecht en Dendoncker lijkt dan ook op weg richting Rusland.

Zijn grootste troef is waarschijnlijjk zijn polyvalentie. Dendoncker zelf speelt liever op het middenveld, maar volgens Vanhaezebrouck ligt zijn toekomst in de defensie. Ook Roberto Martinez heeft daar zo zijn mening over en in Sport/Voetbalmagazine hakt hij die knoop ook door.

"In België een middenvelder. Op het hoogste niveau is hij beter als centrale verdediger. Ik denk dat hij in België wat gefrustreerd is als hij achterin moet voetballen, omdat hij ziet wat er voor hem gebeurt en denkt: verdorie, daar kan ik veel meer doen. En dat kan hij: toen hij tegen Bosnië-Herzegovina inviel, toonde hij op een slecht veld hoe krachtig hij is. Maar ik denk dat hij in omstandigheden die méér van hem eisen nog zo'n vijftig wedstrijden nodig heeft om als middenvelder beter te worden qua positiespel. Als je naar de Premier League wilt en je ploeg verliest de bal, moet je die eerste drie, vier seconden bij de omschakeling zéér mobiel zijn. Op dit moment weet je nog niet of hij de bal zal hebben of niet", aldus Martinez.

Dendoncker mee naar Rusland?

Martinez lijkt hem dus ook eerder te zien als verdediger. De komende seizoenen zullen aantonen waar zijn toekomst net ligt. Hij maakt alvast kans om mee te gaan en daar heeft Martinez een goede reden voor. "Een gedroomde speler? Dat is hij. Omdat hij op twee plaatsen kan spelen."

Poll: Zou jij Dendoncker meenemen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Dendoncker  I  Martinez  I  Anderlecht

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024