Deze Belgische topclubs staan allemaal in de rij voor Siebe Schrijvers

Deze Belgische topclubs staan allemaal in de rij voor Siebe Schrijvers
Dinsdag 22 mei 2018 - 16:06   I  

Het was een seizoen met ups en downs voor Siebe Schrijvers. Onder Albert Stuivenberg was hij een vaste waarde, maar draaide de ploeg. Sinds de komst van Philippe Clement is Schrijvers gedegradeerd tot bankzitter, maar draait de ploeg wel beter. Bij KRC Genk geloven ze nog steeds in hun jeugdproduct, maar de speler zelf kijkt voorlopig de kat uit de boom. Het zou zomaar kunnen dat Genk de nog altijd maar 21-jarige Schrijvers straks kwijtspeelt.

Tijdens de voorbije weken lekte al uit dat niet alleen RSC Anderlecht, maar ook Club Brugge een oogje heeft op Schrijvers. De beloftevolle aanvaller overtuigde vorig seizoen in de Luminus Arena en begon ook aan de huidige voetbaljaargang als een vaste waarde. Sinds de komst van Clement gaat het evenwel minder met Schrijvers, die nog maar nauwelijks van de bank komt. Genk wil Schrijvers graag langer vastleggen, maar de aanvaller twijfelt. Hij ligt nog tot medio 2019 onder contract in Limburg en wil na het seizoen zijn opties bekijken.

Aangezien Schrijvers straks zijn laatste contractjaar in de Luminus Arena ingaat, zit hij momenteel in een luxepositie. Als Schrijvers aanstuurt op een vertrek, zullen ze daar bij zijn werkgever wel mee akkoord moéten gaan. Anders dreigt Genk zijn speler na afloop van volgend gratis te zien vertrekken. Een vervelende situatie voor het Limburgse bestuur, dat zijn publiekslieveling liever niet naar een rechtstreekse concurrent ziet vertrekken.

"De kans bestaat dat Siebe vertrekt"

In de entourage van Schrijvers valt te horen dat de wedstrijd van komende zondag, tegen de winnaar van het duel tussen Zulte Waregem en Sporting Lokeren, te belangrijk is om over een transfer te praten. "Al klopt het wel dat de kans bestaat dat Siebe Genk na afloop van dit seizoen verlaat. Dat zal in de komende dagen of weken duidelijk worden", klinkt het. Onze redactie vernam dat ploegen als Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Standard zich nu al klaarhouden voor mocht Schrijvers straks beschikbaar voor een transfer zijn.

Poll: Waar speelt Schrijvers volgend seizoen?

TAGS  I  Schrijvers  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Standard

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024