Speelt Standard Cavanda kwijt aan andere Belgische topclub?

Speelt Standard Cavanda kwijt aan andere Belgische topclub?
Dinsdag 22 mei 2018 - 16:34   I  

Standard deed het voortreffelijk in de play-offs en dat leverde de Luikse club uiteindelijk een tweede plaats én het bijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League op. Volgend seizoen is het aan Michel Preud’homme en zijn technische staf om beter te doen dan Ricardo Sa Pinto. De grote vraag is evenwel of iedere speler zal blijven.

Zo zijn de dribbelaars van Standard érg in trek. Het spreekt voor zich dat de topprestaties van spelers als Junior Edmilson en Mehdi Carcela niet onopgemerkt voorbijgegaan zijn. Er heerst onduidelijkheid omtrent hun toekomst, net als dat ook bij verdediger Pedro Luis Cavanda is.

Standard huurde de rechtsachter dit seizoen van de Turkse topclub Galatasaray. De Rouches bemachtigden eveneens een aankoopoptie, maar zijn niet van plan om die te lichten. Niet dat het Standard-bestuur niet tevreden is over Cavanda. Daar heeft het niets mee te maken. Neen, voorzitter Bruno Venanzi en sportief directeur Olivier Renard hopen dat Galatasaray bereid is om Cavanda voor een lager bedrag te laten gaan.

De aankoopoptie in het huurcontract van Cavanda bedroeg 2,4 miljoen euro en moest uiterlijk op 20 mei gelicht worden. Standard deed dat niét, maar is wel zinnens om onderhandelingen met Galatasaray aan te knopen over een eventuele transfer van Cavanda. Enkele andere Belgische topclubs houden de situatie van de sterk presterende Cavanda alleszins in de gaten.

Poll: Speelt Cavanda volgend seizoen nog bij Standard?

TAGS  I  Cavanda  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024