Nainggolan richt zich tot Martinez: "Dát is het bewijs"

Nainggolan richt zich tot Martinez:
Dinsdag 22 mei 2018 - 18:12   I  

Radja Nainggolan werd maandagmiddag niet opgeroepen door Roberto Martinez. De middenvelder van AS Roma maakt geen deel uit van de 28-koppige voorselectie voor het WK in Rusland en besliste ondertussen al om zijn interlandcarrière stop te zetten. In een gesprek met Sporza komt Nainggolan nog eens terug op zijn niet-selectie.

"Hij heeft laten zien dat hij een man is. Dat apprecieer ik wel", zegt Nainggolan over het feit dat Martinez zelf naar Rome reisde om met hem te praten. "Zo ben ik ook. Als ik een probleem heb, spreek ik de persoon rechtstreeks aan. Met de reden voor mijn niet-selectie kan ik niet tevreden zijn", benadrukt Il Ninja. "We hebben over de tactiek gesproken. Hij zei me dat ik in Rome een belangrijke rol heb, dat de spelers daar voor mij spelen. Als bondscoach had hij daar de tijd niet voor, zei hij. En omdat hij bij de nationale ploeg ongeveer twee jaar een systeem hanteert, zou het moeilijk zijn voor mij om een basisplaats af te dwingen."

"Hij zei ook dat ik een topspeler ben en dat ik niet tevreden kan zijn met enkele speelminuten. Dat maakt niets uit voor mij, heb ik hem geantwoord. Ik wil er vooral bij zijn op het WK. Ik heb al vaak op de bank gezeten bij de nationale ploeg. En ik vind niet dat ik verkeerd gereageerd heb", bijt Nainggolan van zich af. "Natuurlijk, dan zou ik er voor de groep geweest zijn. Ik ben iemand die plezier maakt. In Rome, in Cagliari... overal koesteren ze goede herinneringen."

"Het is genoeg geweest. Zelfs als er een andere bondscoach komt"

Na het pijnlijke nieuws besliste Nainggolan om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. "Ja, voor mij is het genoeg geweest", bevestigt de 30-jarige middenvelder nog eens. "Zelfs als er een andere bondscoach komt. Ik heb dat in eerste instantie uit woede beslist, maar ik blijf er wel achter staan. Ik ga niet nog eens voor een eindronde strijden. Ik ben er nu 30. Als de coach voor jongeren kiest, moet hij daar maar mee doorgaan ook. Nadat ik het WK in Brazilië gemist had, heb ik moeten knokken om weer in de ploeg te geraken. Ik heb het tot basisspeler op het EK geschopt, tot er een andere trainer kwam. Toen begon het opnieuw."

Andere Rode Duivels, onder wie Toby Alderweireld, staken Nainggolan al een hart onder de riem. "Dat wil zeggen dat ik nooit een probleem heb gehad binnen de groep. Ik heb veel spelers gehoord. Dat doet deugd", aldus de middenvelder. "Het doet alleszins deugd. Dat betekent dat ik veel respect heb afgedwongen."

Poll: Vind jij dat Nainggolan moet heroverwegen om zijn interlandcarrière stop te zetten?

TAGS  I  Nainggolan  I  Rode Duivels  I  Martinez

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024